Windows 11 nu are, printre gameri, succesul la care se aștepta Microsoft

Autor: Adrian Popa | 12.04.2022
Windows 11 nu are, printre gameri, succesul la care se aștepta Microsoft
Foto: Profimedia Images

Mult mai puțini utilizatorii de PC care folosesc Steam au trecut la Windows 11 la șapte luni după lansarea sistemului de operare decât au făcut-o în cazul Windows 10, potrivit unui sondaj realizat în martie pe platforma deținută de Valve.

Numărul de utilizatori ai noului sistem de operare de pe Steam a crescut, în a treia lună a anului, cu 1,25% comparativ cu luna februarie, până la 16,84% din total. Windows 10 este în continuare dominant, cu o cotă de piață de 74,69% pe platformă.

Prin comparație, Windows 10 era folosit de 36,97% dintre utilizatorii de pe Steam la șapte luni după lansarea din 2016.

Windows 11 vine cu câteva avantaje pentru gameri. Printre acestea se numără tehnologia auto-HDR, care face upgrade automat la lumina și culorile din jocuri la HDR, dacă sistemul pe care rulează jocul suportă acest lucru.

Mai mult, Windows 11 va beneficia de DirectStorage, care va face ca jocurile să se încarce mai repede. Tehnologia permite transferul unor volume uriașe de informație direct către unitatea GPU, prin interfața PCI-Express, ocolind limitările sistemului de operare și ale procesorului de sistem.

La nivel global, pe toate tipurile de PC-uri, Windows 11 are, în acest moment, o cotă de piață de 8,45% potrivit StatCounter.

Cele mai populare soluții grafice pe Steam

În ceea ce privește utilizatorii de Linux și macOS de pe Steam, aceștia reprezintă 2,43%, respectiv 1% din total.

La capitolul grafică, Nvidia domină. Peste 77% dintre utilizatori folosesc acceleratoare grafice dezvoltate de companie. AMD s-a situat pe a doua poziție, cu o cotă de piață, pe Steam, de 14,15%. Intel a întregit podiumul, cu 8,52%.

Nvidia GeForce GTX 1060 este cel mai popular GPU, fiind folosit de 8,18% dintre utilizatorii de PC-uri de gaming.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News