Assassin’s Creed 3 – primele imagini, trailer şi detalii (UPDATE)

| 05.03.2012
Assassin’s Creed 3 – primele imagini, trailer şi detalii (UPDATE)

Update: Ubisoft a lansat primul trailer oficial pentru Assassin’s Creed III, pe care îl puteţi viziona în continuare. De asemenea, a fost confirmat faptul că Assassin’s Creed III va fi lansat la nivel mondial pe 31 octombrie 2012, pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3, o versiune pentru Nintendo Wii U fiind la rândul său în producţie.


Cea mai nouă ediţie a revistei GameInformer şi-a făcut apariţia, alături de mult aşteptatele detalii despre viitorul Assassin’s Creed III. De asemenea, au apărut şi primele imagini şi artwork-uri din joc.

Conform GameInformer, Ubisoft doreşte ca Assassin’s Creed III să fie accesibil şi pentru noii veniţi în cadrul seriei, păstrând în continuare toate referinţele la vechile titluri Assassin’s Creed, atât de familiare fanilor înrăiţi. Noul erou va fi fiul unui pelerin britanic şi a unei femei din tribului de amerindieni Mohawk. Numele lui indian este Ratohnhake’ton, însă se va recomanda drept Connor pe parcursul jocului, pentru a fi mai bine văzut de pelerini.

Assassin's Creed 3

Se pare că în Assassin’s Creed III chiar vom avea ocazia să trăim o parte din copilăria lui Connor, precum şi conflictul dintre pelerini şi tribul Mohawk. Reproducerea unor astfel de bătălii de amploare nu va mai fi o problemă pentru motorul grafic din Assassin’s Creed III, complet refăcut pentru acest joc.

Acţiunea va avea loc, după cum ştiam deja, în timpul Războiului de Independenţă care a dus la apariţia Statelor Unite ale Americii (1753-1783). Şi de această dată vom avea mai multe regiuni de explorat: oraşele Boston şi New York, precum şi The Frontier, un mediu de joc ce promite a fi de 1,5 ori mai întins decât Roma din Assassin’s Creed: Brotherhood. Ubisoft se laudă că aproape o treime din joc se va desfăşura în The Frontier, gameplay-ul fiind adaptat în acest sens.

Assassin's Creed 3

Astfel, a fost introdusă posibilitatea de te căţăra în copaci şi pe stânci, precum şi noi animaţii pentru personajul principal, special realizate pentru Connor şi nu preluate din vechile titluri ale seriei. De asemenea, după cum se poate vedea şi în imagini, The Frontier va fi populat şi de animale sălbatice, Connor având posibilitatea de a le vâna. Va fi păstrat şi sistemul economic introdus de Assassin’s Creed II, însă cu modificări substanţiale. Spre exemplu, Connor va putea comercializa pieile animalelor vânate.

În ceea ce priveşte luptele, Assassin’s Creed III va aduce schimbări majore: va fi folosit un nou sistem de combat, axat pe ofensivă şi viteza de mişcare, va fi eliminată posibilatea de a face target lock pe un inamic anume şi va fi folosită o cameră dinamică, care va focaliza automat pe momentele importante din joc. În materie de arme, Connor va păstra hidden blade-ul caracteristic asasinilor, dar va avea la dispoziţie şi un tomahawk, un cuţit, un arc cu săgeţi sau un pistol cu praf de puşcă.

Assassin's Creed 3

Trecerea timpului va avea acum efecte vizibile asupra mediului de joc. Aşezămintele umane (ori ale pelerinilor, ori ale indienilor) pot dispărea în urma bătăliilor, iar întreaga hartă va fi afectată de trecerea anilor şi ciclul anotimpurilor. Pe timp de iarnă, porţiunile înzăpezite vor fi mult mai dificil de traversat, iar lacurile vor îngheţa, formând rute altfel inaccesibile.

La fel ca şi precedentele jocuri ale seriei, Assassin’s Creed III va reproduce momente istorice importante, cum ar fi poposirea trupelor lui George Washington în Valley Forge sau marele incendiu din New York din 1871. Connor va avea o relaţie foarte apropiată cu Washington, alte figuri istorice importante precum Benjamin Franklin urmând să-şi facă de asemenea apariţia. Nu vor lipsi nici soldaţii britanici sau francezii.

Assassin's Creed 3

Au fost eliminate misiunile de tip tower defense din Assassin’s Creed: Revelations, precum şi nivelurile first person puzzle din acelaşi joc. În schimb, Desmond va avea din nou porţiunile sale jucabile, interacţiunea cu noul erou Connor urmând să se realizeze prin intermediul unei noi interfeţe, numite Animus 3.0. De asemenea, nivelurile închise, de tip action/adventure şi platforming clasic (precum cele în care căutai armura lui Altair/Romulus în AC2/Brotherhood) îşi vor face din nou apariţia şi voi fi mult mai numeroase.

S-a renunţat la taberele hoţilor, mercenarilor, curtezanelor sau ale ţiganilor din jocurile precedente. Vor exista noi facţiuni cu care te vei putea alia, însă nu au fost oferite detalii suplimentare despre acestea. De asemenea, la fel ca Ezio Auditore, şi Connor va avea posibilitatea de a recruta şi folosi noi asasini.

Assassin's Creed 3

Va fi implementat şi un nou sistem de notorietate, mult mai permisiv, care nu va îngrădi libertatea de mişcare şi explorare a personajului principal. De altfel, datorită mediului de joc mai vast, se va pune un accent mult mai pronunţat pe explorare, existând şi opţiunea de fast travel dintr-o locaţie într-alta.

Pentru Assassin’s Creed III, s-au înregistrat nu mai puţin de 2,5 ore de dialoguri şi secvenţe cinematice, Ubisoft apelând şi la actori de origine amerindiană pentru a spori autenticitatea jocului. Cel de-al treilea Assassin’s Creed se află în lucru de mai bine de trei ani, fiind dezvoltat în paralel cu ultimele titluri ale seriei.

Assassin’s Creed III va fi lansat pe 31 octombrie 2012, pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News