System Shock, reboot modern aşteptat în 2017, demo disponibil acum

Autor: Cosmin Aionita | 29.06.2016
System Shock, reboot modern aşteptat în 2017, demo disponibil acum
Foto: Nightdive Studios

Cei de la Nightdive Studios şi-au propus să realizeze un reboot modern al clasicului joc SF-horror System Shock, lansat de Looking Glass Technologies şi Origin Systems în 1994. Acelaşi studio este responsabil şi pentru ediţia Enhanced a jocului original, pe care o puteţi găsi chiar acum în ofertele Steam sau Good Old Games (GoG).

Obiectivul actual este însă mult mai îndrăzneţ: noul System Shock va fi refăcut de la zero, folosind tehnologie modernă, dar şi mecanici de joc aduse la zi. Pentru finanţarea acestui proiect, cei de la Nightdive Studios au pornit o campanie pe Kickstarter, bugetul solicitat fiind de 900 000$. La mai puţin de 24 de ore de la pornirea campaniei pe Kickstarter, a fost strânsă aproape jumătate din această sumă, Nightdive Studious urmând să-şi asigure, fără îndoială, bugetul necesar.

Pe lângă grafica refăcută complet, noul System Shock fiind bazat pe motorul grafic Unity, Nightdive Studios va apela la ajutorul lui Chris Avellone (Fallout: New Vegas, Wastelands 2, Star Wars: Knights of The Old Republic II, Planescape: Torment, Fallout 2), care, alături de Stephen Kick (director de creaţie), Jason Fader (director de proiect şi senior producer al jocului Fallout: New Vegas) şi alţi membri ai echipei care a realizat Fallout: New Vegas, se vor ocupa de acest reboot modern. Mai mult, Terri Brosius, vocea AI-ul malefic SHODAN, se va întoarce şi pentru acest nou System Shock.

Pentru a convinge eventualii investitori că proiectul se află pe un drum bun, odată cu pornirea campaniei pe Kickstarter, Nightdive Studios a oferit şi o versiune demo pre-alpha a noului System Shock, pe care o puteţi descărca şi încerca din următoarele surse: Steam (click pe butonul Download Demo), Good old Games sau Humble Store (click pe butonul Download the Demo). Cerinţele de sistem pentru acest demo sunt următoarele:

Cerinţe minime:
OS: Windows 7/8.1/10 (64-bit)
Procesor: Intel Core i5-2400/AMD FX-8320 sau mai bun
Memorie RAM: 8 GB
Video: NVIDIA GTX 670 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB sau mai bun
DirectX: Versiunea 11
Hard disk: 2 GB disponibili

Sistem recomandat:
OS: Windows 7/8.1/10 (64-bit)
Procesor: Intel Core i7-3770/AMD FX-8350 sau mai bun
Memorie RAM: 16 GB
Video: NVIDIA GTX 970 4GB/AMD Radeon R9 290 4GB sau mai bun
DirectX: Versiunea 11
Hard disk: 2 GB disponibili

Noul System Shock este aşteptat în iarna anului 2017, în versiuni pentru PC şi Xbox One.

System Shock

System ShockSystem Shock

System ShockSystem Shock

System ShockSystem Shock

System Shock

Urmărește Go4Games.ro pe Google News