Jocurile anului 2014 – recomandările Go4games (partea a II-a)

Autori: Cosmin Aionita, Liviu - Andrei Mihai | 31.12.2014
Jocurile anului 2014 - recomandările Go4games (partea a II-a)

Doar câteva ore ne mai despart de trecerea în noul an, aşadar iată cea de-a doua parte a listei dedicate celor mai bune jocuri video lansate în 2014. În articolul precedent am trecut în revistă recomandările Go4games în ceea ce priveşte RPG-urile, jocurile de racing, strategiile şi titlurile ce se s-au făcut remarcate graţie poveştii şi componentei multiplayer.

Azi ne oprim asupra shooterelor, jocurilor de acţiune, aventură, simulatoarelor sportive, precum şi a premianţilor la capitolul grafică. Ca menţiune suplimentară, am hotărât să nu includem în lista noastră remasterizările unor jocuri recente. Da, ştim că The Last of Us Remastered şi Grand Theft Auto V pentru PS4 şi Xbox One sunt niste jocuri demne de laude, însă ele au fost deja incluse printre recomandările din 2013.

Înainte de a vă invita să parcurgeţi ultimele noastre recomandări din 2014, redacţiile Go4it şi Go4games vă urează un călduros “La Mulţi Ani!”. Nu uitaţi, aşteptăm şi alternativele şi sugestiile voastre în secţiunea de comentarii de mai jos.


SHOOTER

Fanii shooterelor nu au fost trecuţi cu vederea în 2014, anul ce tocmai se încheie fiind bogat şi variat în acest domeniu. Am avut parte de acţiune cooperativă online, lumi deschise de joc, dar şi shootere “old school”.

Destiny
După cum am mai zis, Destiny este departe de conceptul de shooter perfect. Totuşi, când vine vorba de o provocare cooperativă, puţine jocuri se pot compara cu experienţa online oferită de cea mai nouă creaţie a studioului Bungie.

Far Cry 4
Este suficient să afirmăm că Far Cry 4 a reuşit, de unul singur, să şteargă impresia deloc bună lăsată de Ubisoft în 2014 cu titluri dezamăgitoare precum Watch Dogs sau Assassin’s Creed: Unity. În ce alt joc mai poţi dezlănţui furia unui elefant în rândurile gărzilor personale ale unui dictator metrosexual?

Wolfenstein: The New Order
Nu vă jucaţi multiplayer, iar titlurile open world vă plictisesc? Poate preferaţi nişte acţiune sângeroasă, cu nazişti la kilogram şi oameni de ştiinţă săriţi de pe fix? Sau poate vreţi şi un pic de poveste… Wolfenstein: The New Order le are pe toate.


ACTION (JOCURI DE ACŢIUNE)

Având în vedere că Batman a lipsit din peisaj în 2014, iar jocurile Assassin’s Creed din acest an nu ne-au dat pe spate, această categorie a strălucit în special datorită titlurile exclusive. Noroc că Monolith Productions şi-a revenit şi ne-a demonstrat că şi jocurile realizate după licenţe de succes se pot regăsi printre cele mai bune titluri ale anului.

Middle-earth: Shadow of Mordor
Ce se întâmplă când combinăm Lord of The Rings cu Assassin’s Creed şi Batman? Obţinem Middle-earth: Shadow of Mordor, unul dintre cele mai reuşite jocuri ale anului. Adăugaţi în ecuaţie şi sistemul Nemesis, prin intermediul căruia orcii şi caracteristicile acestora sunt generate dinamic, diferind de la jucător la jucător, şi aveţi imaginea unui titlu de acţiune pe care nu trebuie să-l rataţi.

inFamous: Second Son
După dispariţia din peisaj a fostului erou Cole MacGrath, a venit vremea noului protagonist Delsin Rowe să facă legea pe străzile din Seattle. Şi să-şi dezlănţuiască puterile supranaturale asupra forţelor de ordine care ameninţa soarta apropiaţilor săi.

Bayonetta 2
Vrăjitoarea noastră preferată s-a întors în 2014, exclusiv pe Nintendo Wii U. Jocul celor de la Platinum Games duce acţiunea la un cu totul alt nivel: imaginaţi-vă că părul eroinei se transformă într-un balaur care, la rândul său, se confrută cu o altă astfel de creatură gigantică. Nu, nu este un vis, ci doar o alta zi banală pentru Bayonetta.


ADVENTURE (AVENTURĂ)

După cum era de aşteptat, conceptul de joc adventure evoluează, cele mai reuşite astfel de titluri din 2014 depărtându-se de point and click-urile de altădată.

The Wolf Among Us
După excelentul The Walking Dead, Telltale Games a revenit cu o nouă serie episodică, de această dată inspirată din benzile desenate Fables. Inutil să adaugăm că stilul grafic al jocului se potriveşte ca o mănuşă cu universul original, iar povestea vă va ţine cu sufletul la gură până la ultimul episod.

The Vanishing of Ethan Carter
După cum spuneam, jocurile de aventură evoluează, creaţia echipei The Astronauts abandonând prezentarea bidimensională clasică în favoarea unui mediu de joc complet tridimensional, cu o grafică impresionantă, ce se poate lua la trântă cu greii acestui domeniu. Un debut excelent pentur micuţul studio independent din Polonia.

Game of Thrones – A Telltale Game Series
Iată-ne reveniţi în curtea celor de la Telltale Games, de această dată alături de una dintre cele mai de succes licenţe ale ultimilor ani: Game of Thrones. Dacă vreţi să hotărâţi soarta personajele faimoase din serialul omonim şi nu vă e frică de puţină vârsare de sânge, nu trebuie să rataţi acest nou joc episodic.


SPORT

Lucrurile tind să intre într-o rutină oarecum deranjantă în domeniul jocurilor de sport, an de an EA Sports consolidându-şi supremaţia în acest domeniu. Şi, având în vedere că trăim în Europa, unde fotbalul este la putere, alegerea noastră este evidentă.

FIFA 15
Cel mai recent joc al seriei FIFA a dus un gameplay mai dinamic, precizia paselor fiind în sfârşit îmbunătăţită, dar şi ameliorări vizibile în ceea ce priveşte prezentarea grafică sau stabilitatea online. Nu în ultimul rând, utilizatorii de PC s-au putut bucura de aceeaşi versiune next gen a jocului de pe PS4 şi Xbox One.


GRAFICĂ

După cum era de aşteptat, trecerea la noua generaţie de console şi-a lăsat amprenta asupra graficii din jocuri, cele mai reuşite apariţii la acest capitol, în opinia Go4games, fiind două titluri lansate exclusiv pentru PlayStation 4.

inFamous: Second Son
Studioul Sucker Punch s-a întrecut pe sine, demonstrând că şi un joc open world poate ieşi în evidenţă graţie graficii, în ciuda “eforturilor” celor de la Ubisoft de a demonstra contrariul (vezi Watch Dogs şi Assassin’s Creed: Unity). Mediul de joc deschis bogat în detalii, personajele excelent modelate şi animate, shaderele excelente şi framerate-ul fluent, fără sacrificii în ceea ce priveşte rezoluţia, au urcat inFamous: Second Son până în vârful listei noastre de recomandări.

DriveClub
După cum am afirmat-o şi în review-ul acestui joc, DriveClub este pur şi simplu cel mai arătos joc cu maşini creat vreodată. Recent, sistemul dinamic de iluminare globală din joc a fost îmbogăţit prin adăugarea efectelor meteorologice variabile (ploaie, ninsoare), rezultatul final dovedindu-se a fi cel puţin spectaculos.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News