XCOM 2, amânat până în 2016

Autor: Cosmin Aionita | 31.08.2015
XCOM 2, amânat până în 2016

2K Games şi echipa de la Firaxis Games aduc o veste mai puţin plăcută fanilor seriei XCOM: cel de-al doilea joc – XCOM 2 – nu va mai fi lansat în cursul acestui an. Conform producătorilor, este nevoie de mai mult timp pentru a transforma viziunea studioului în realitate: aceştia doresc ca XCOM 2 să ofere un strat suplimentar de profunzime a gameplay-ului şi de rejucabilitate. Astfel, după amânare, XCOM 2 este aşteptat în luna februarie a anului viitor.

Acţiunea din XCOM 2 va avea loc la 20 de ani distanţă de evenimentele din primul joc, omenirea pierzând lupta împotriva ameninţării extraterestre. Planeta ne-a fost colonizată, invadatorii impunând o nouă ordine mondială.

Acesta este contextul în care trebuie să acţioneze organizaţia paramilitară XCOM, în încercarea de a recăpăta controlul asupra planetei Pământ şi de a elibera omenirea de sub jugul extraterestru. Din cauza resurselor limitate, XCOM va fi nevoită să acţioneze însă din umbră, folosind o bază mobilă pentru a-şi face pierdută urma.

În XCOM 2, vor fi introduse modificări importante de gameplay, precum nivelurile generate procedural (experienţa fiecărui jucător fiind astfel unică), cinci clase de soldaţi aduse la zi, opţiuni avansate de personalizare a fiecărui recrut, mai multe tipuri de inamici şi extratereştri, precum şi suport mult mai avansat pentru mod-uri.

XCOM 2 va fi lansat pe 5 februarie 2016, exclusiv pentru PC.

XCOM 2

Urmărește Go4Games.ro pe Google News