Graven, continuatorul spiritual al seriei HeXen

Autor: Cosmin Aionita | 08.09.2020
Graven, continuatorul spiritual al seriei HeXen

3D Realms, în colaborare cu publisher-ul 1C Entertainment, a dezvăluit Graven, un first person shooter medieval, realizat într-un stil retro și puternic influențat de corespondentele din anii ’90, precum seriile Heretic și HeXen.

Graven spune povestea unui preot al Orthogonal Order, a cărui fiică adoptivă este ucisă în cadrul unui ritual de sacrificiu de către un eretic al aceluiași ordin. Orbit de furie, preotul reacționează și îl ucide pe asasinul fiicei sale, iar, pentru acest gest, este judecat, condamnat și exilat de foștii săi frați din ordin. Începând cu acel moment, preotul își găsește o nouă menire în viață: vânarea tuturor sectelor de eretici responsabile pentru răspândirea răului în lume, precum declanșarea molimelor sau alterarea ordinii naturale a lucrurilor.

Arme și magie

Dezvoltat de studioul Splipgate Ironworks, Graven promite să îmbine acțiunea tipică unui first person shooter cu explorarea, rezolvarea de puzzle-urile, dar și elemente împrumutate din action RPG-uri sau jocuri precum Dishonored sau Thief.

Acțiunea din Graven va avea loc în trei regiuni extinse, deschise, în cadrul cărora jucătorul nu va fi forțat să urmeze o serie de obiective predefinite. În schimb, preotul ține un jurnal, în care acesta își notează toate detaliile pe care le afla de la personajele cu care interacționează, de la locuitorii care vorbesc între ei pe străzi etc. Astfel, vei putea deduce unde este nevoie să intervii pentru a împărți dreptatea divină.

Arsenalul preotului din Graven va include atât arme convenționale, precum o arbaletă montată pe mâna sa, precum și o serie de vrăji, cu diferite efecte asupra inamicilor și/sau mediului înconjurător. De altfel, cu ajutorul acestor arme și magii, numeroase elemente din mediul de joc vor putea fi distruse. În total, jocul promite peste 30 de astfel de arme și vrăji, cărora le veți putea aplica upgrade-uri cu ajutorul fierarilor și alchimiștilor întâlniți pe parcursul poveștii.

Single player sau co-op

Mai mult, întreaga aventură din Graven va putea fi jucată fie de unul singur, în modul single player, cât și în multiplayer cooperativ, pentru doi jucători în mod split-screen local și pentru până la patru jucători online.

Graven va fi lansat în 2021, jocul urmând să fie disponibil pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Nintendo Switch și PC.

Sursa: 1C Entertainment

Urmărește Go4Games.ro pe Google News