Lightforge Games este noul studio al foștilor angajați Blizzard Entertainment și Epic Games

Autor: Cosmin Aionita | 18.05.2021
Lightforge Games este noul studio al foștilor angajați Blizzard Entertainment și Epic Games
Foto: Lightforge Games

În urma disponibilizărilor ce au avut loc în Blizzard Entertainment în ultima vreme, foști angajați ai companiei și-au luat inima în dinți și, alături de foști membri ai Epic Games și nu numai, au înființat un nou studio: Lightforge Games. Scopul acestei noi echipe este foarte ambițios, Lightforge Games propunându-și să schimbe modul în care titlurile RPG sunt jucate. În acest sens, studioul a pornit dezvoltarea unui nou joc cross-platform, ce va pune accentul pe latura socială, în care jucătorii vor avea puterea de a crea lumi și de spune propriile povești.

Matt Schembari, CEO-ul Lightforge Games, a mărturisit următoarele:

Cu toții iubim jocurile creative, cu o puternică latură socială, și apreciem în special titlurile în care jucătorii hotărăsc modul în care evoluează povestea. Urmărim să combinăm elemente din titluri precum Minecraft sau Roblox cu ceea ce regăsim în jocurile tip board game în încercarea de a construi un nou mod de juca RPG-uri. Având în vedere mediile din care provenim, realizarea unui joc care să revoluționeze genul RPG a fost o alegere logică.

Studioul Lightforge Games a obținut deja 5 milioane de dolari de la investitori precum Galaxy Interactive, NetEase Games, Dreamhaven, Maveron, 1UP Ventures și alții.

Mike Morhaime, unul dintre foștii veterani de la Blizzard Entertainment și actualul CEO al Dreamhaven, a adăugat:

Lightforge creează un joc într-un spațiu nou, ce are un potențial imens. Echipa este plină de producători veterani, cu experiență, și sunt încântat de viziunea lor asupra acestui proiect.

Oamenii din spatele unor jocuri precum Fortnite, World of Warcraft sau Diablo

Noul studio Lightforge Games a fost fondat de Matt Schembari, Dan Hertzka, Nathan Fairbanks, Glenn Rane și Marc Hutcheson, cărora li s-au mai alăturat încă șase dezvoltatori experimentați. De altfel, cei implicați au CV-uri impresionante, activând în trecut în companii precum Epic Games, Blizzard Entertainment, Riot Games, Bioware și Zenimax Online, unde au lucrat la titluri precum Fortnite, World of Warcraft, Diablo III, Star Wars: The Old Republic, Hearthstone, StarCraft II, Overwatch, Elder Scrolls Online și altele.

Conform declarațiilor lui Matt Schembari, Lightforge Games a fost creat drept un studio ce-și va desfășura activitatea în mod “remote”, toți angajații urmând să lucreze de acasă, cu libertatea de a locui acolo unde doresc.

În acest moment, Lightforge Games recrutează specialiști în mai multe domenii. Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul lightforge.gg.

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News