Near-Mage este noul joc al studioului românesc Stuck in Attic

Autor: Cosmin Aionita | 02.08.2021
Near-Mage este noul joc al studioului românesc Stuck in Attic
Foto: Stuck in Attic

După excelenta aventură point and click Gibbous: A Cthulhu Adventure, studioul Stuck in Attic din Târgu Mureș revine, anunțând noul său joc: Near-Mage.

Aventură cu elemente de RPG

Near-Mage va păstra stilul grafic animat din Gibbous, urmând să spună povestea lui Illy, o fată de 18 ani ce primește o invitație din partea misterioasei sale mătuși din Transilvania. Illy este astfel invitată să-și petreacă vara în România, alături de mătușa sa, unde va afla că se trage dintr-o familie de… vrăjitoare. Illy primește astfel acceptul de a se înscrie in așa-zisul Transylvanian Institute for Magick, drept o tânără “near-mage”.

Jocul va pastra puternica componentă adventure ce a caracterizat și precedenta creație a celor de la Stuck in Attic, însă îi va adăuga și mecanici de joc împrumutate din genul RPG. Illy va putea explora trei locații cuprinzătoare: orașul Sighișoara, inspirat din localitatea reală din țara noastră, Institutul de Magie din Transilvania, precum și Rakus, orașul din jurul Institutului.

Pe parcursul aventurii sale, eroina va întâlni numeroase creaturi de legendă, precum strigoii, vampirii, moroii sau pricolicii. Illy va putea merge la cursuri, va învăța să facă vrăji și le va putea folosi pentru a schimba în bine (sau în rău!) viețile celorlalte personaje.

Near-Mage
Foto: Stuck in Attic

În același univers cu Gibbous

Conform producătorilor, chiar dacă Near-Mage nu este o continuare pentru Gibbous, acțiunea noului joc se va desfășura în același univers și vom asista la revenirea câtorva dintre poveștile și personajele din primul joc al celor de la Stuck in Attic.

La fel ca în cazul lui Gibbous, și Near-Mage va face subiectul unei viitoare campanii de finanțare prin intermediul platformei Kickstarter. Jocul urmează să fie disponibil pentru PC, prin intermediul Steam, fără a fi dezvăluită încă o eventuală perioadă de lansare.

Near-Mage
Foto: Stuck in Attic

Sursa: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News