Povestea divei de la Hollywood care a devenit călugăriță

Autor: Alex Manole | 07.03.2023
Povestea divei de la Hollywood care a devenit călugăriță
Foto: Pixabay/RobertCheaib

Dolores Hart, născută în 1938 în Chicago, are o poveste de viață extrem de interesantă. A ajuns o actriță cunoscută la Hollywood, care a lucrat cu staruri precum Marlon Brando, Elvis Presley și Alfred Hitchcock.

Însă întâlnirea, în timpul filmărilor la „Francis of Assisi”, cu Papa Ioan al XXIII-lea i-a schimbat viața divei. S-a prezentat acestuia ca fiind actrița care juca rolul Sfintei Clara de Assisi, întemeietoarea Ordinului Clariselor, iar șeful Bisericii Catolice i-a răspuns scurt: „Nu, tu ești Clara”.

Citește și: Când ar putea apărea pe Netflix filmul „The Super Mario Bros. Movie”

Aceste cuvinte au marcat-o profund pe Hart. Vedeta a văzut incidentul ca pe un semn că trebuie să își schimbe viața și să se apropie mai mult de idealul ei de credință.

Viața lui Dolores Hart, dominată de două pasiuni: filmul și credința

Hart era născută catolică și a rămas o persoană credincioasă chiar și atunci când a intrat în lumea tumultuoasă a filmului. Harta a jucat alături de Elvis în „Loving You” și „King Creole”. În mai puțin de 10 ani, actrița a apărut în 10 filme, inclusiv în unul cu legendarul Marlon Brando.

Hart, alături de Elvis în filmul „Loving You”.

După ce s-a întâlnit cu Suveranul Pontif, Dolores Hart a revenit pentru o vreme în industria filmului, dar apoi a decis că vrea să își dedice viața credinței și a devenit călugăriță benedictină, în 1963, la vârsta de doar 24 de ani. Decizia ei a surprins pe toată lumea, mai ales că actrița urma să se căsătorească.

Hart avea deja o legătură cu acest ordin călugăresc catolic. Deseori mergea la o mănăstire benedictină din Connecticut pentru a-și găsi liniștea. Acolo a mers să lucreze fosta actriță după ce a devenit călugăriță.

Citește și: Matt Damon și Ben Affleck au avut un cont bancar comun. Cheltuielile cu jocurile video, permise

După 43 de ani, sora Dolores s-a reîntors la Hollywood, în 2012, pentru prezentarea documentarului „God Is the Bigger Elvis”.

Astăzi, Hart are 84 de ani. Ea și-a povestit viața în cartea „The Ear of the Heart: An Actress’ Journey From Hollywood to Holy Vows”, scrisă împreună cu Richard DeNeut.

Sursa: Vogue

Foto: Profimedia Images, Wikimedia

Urmărește Go4Games.ro pe Google News