AGON by AOC anunță noul monitor ultrawide de gaming AGON AG405UXC

Autor: Cosmin Aionita | 19.06.2023
AGON by AOC anunță noul monitor ultrawide de gaming AGON AG405UXC
Foto: AGON by AOC

AGON by AOC își propune “să redefinească experiența jocurilor” prin lansarea modelului AGON AG405UXC. Acest monitor plat pentru gaming, ultra-wide (21:9) de 40″ (100 cm), parte a gamei AGON, este un model performant care dispune de un panou IPS cu o rezoluție de 3440×1440 și o rată de reîmprospătare de 144 Hz.

Gaming într-un spațiu extins

AG405UXC, cu panoul său plat IPS ultrawide de 40″, oferă un spațiu vizual extins, care permite utilizatorului să se lase cuprins de acțiunea jocului. Cu o rezoluție UWQHD de 3440×1440, AG405UXC oferă o imagine detaliată și clară. Rata de reîmprospătare de 144 Hz și timpul de răspuns MPRT de 1 ms asigură un gameplay fluent, fără întreruperi.

AG405UXC se poate dovedi util pentru streameri și creatori de conținut, datorită spațiului orizontal suplimentar care permite afișarea simultană a ferestrei de chat sau a software-ului de streaming. De asemenea, îl pot folosi pentru a vedea cronologia completă atunci când își editează imaginile video.

AGON AG405UXC
Foto: AGON by AOC

Performanță superioară într-un format ultrawide

AG405UXC este conceput pentru jucătorii care acordă prioritate performanței și calității vizuale superioare pe un ecran de dimensiuni mari. Acest monitor oferă o rată de reîmprospătare de 144 Hz și un timp de răspuns MPRT de 1 ms, asigurând o experiență de joc rapidă în titlurile cu ritm alert.

Dimensiunea generoasă și formatul ultra-wide 21:9 al modelului AG405UXC oferă un avantaj distinct pentru jucători, în special pentru cei pasionați de jocurile de strategie, simulatoare sau cele de tip role-play. Aceste genuri implică adesea interfețe complexe și medii extinse, iar suprafața suplimentară a ecranului le permite jucătorilor să aibă o perspectivă mai largă asupra lumii jocului. De asemenea, mai multe meniuri se pot accesa simultan fără a supraaglomera ecranul. Acest format îmbunătățește experiența de joc, oferind o perspectivă vizuală mai largă, asemenea câmpului vizual natural al omului. Un grad de vizibilitate mărit poate fi un avantaj competitiv, iar jucătorii au abilitatea de a observa o suprafață mai mare a lumii jocului, fără a se deplasa, sau a se reorienta. Prin această combinație de caracteristici, AG405UXC a fost conceput pentru a îmbunătăți experiența de joc într-o gamă largă de genuri.

AG405UXC poate fi controlat cu ajutorul software-ul intuitiv AOC G-Menu și permite personalizarea ușoară a setărilor monitorului, inclusiv a culorilor, a modului Overdrive și a funcțiilor specifice precum Shadow Control, Low Blue Mode, Dial Point și Frame Counter. De asemenea, G-Menu oferă opțiuni pentru latență redusă, asigurând un gameplay responsiv.

Compatibilitatea Adaptive-Sync asigură o experiență de joc fără sacadări sau efecte nedorite precum tearing.

În plus, monitorul este dotat cu un suport flexibil, care se poate înclina, pivota, și ajusta pe înălțime până la 150 mm, oferind confort în timpul sesiunilor de joc prelungite. Caracteristicile suplimentare includ un port USB-C cu Power Delivery de 90 W, un hub USB pentru conectarea convenabilă a perifericelor și difuzoare încorporate pentru o experiență audio bogată.

Preț și disponibilitate

AG405UXC va fi disponibil în România din iunie 2023 cu un preț recomandat de 3216,30 lei.

Sursa: AGON by AOC

Urmărește Go4Games.ro pe Google News