AGON by AOC lansează CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK: monitoare ultrawide pentru gaming

Autor: Cosmin Aionita | 06.12.2023
AGON by AOC lansează CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK: monitoare ultrawide pentru gaming
Foto: AGON by AOC

AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din lume, anunță lansarea a două noi monitoare dedicate gaming-ului, ambele cu diagonale de 34″ (86 cm): AOC GAMING CU34G2XE/BK și modelul mai avansat CU34G2XP/BK. Aceste două monitoare au fost proiectate în primul rând pentru jocuri video, lăudându-se în același timp cu raportul preț/performanță.

Modelele CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK au fost concepute pentru a oferi jucătorilor o imagine panoramică de înaltă calitate. La baza acestor monitoare se află un panou VA curbat 1500R, care dispune de o rezoluție WQHD (3440×1440, aspect 21:9).

În timp ce modelul CU34G2XE/BK excelează prin rata de refresh de 144 Hz și suportul HDR10, modelul CU34G2XP/BK dispune de limitele cu timpi de răspuns de până la 1 ms GtG și o rată de refresh de 180 Hz, asociată cu suportul DisplayHDR 400. Aceste caracteristici ar trebui să ofere imagini vibrante si un gameplay fluent.

CU34G2XE/BK: Jocuri fără întreruperi

Datorită panoului VA curbat 1500R, a rezoluției WQHD (3440×1440) și a ratei de reîmprospătare de 144 Hz, modelul CU34G2XE/BK oferă rețeta ideală pentru imagini clare și un gameplay fluent. Funcția MBR (Motion Blur Reduction) permite monitorului să atingă un timp de răspuns MPRT de 1 ms, ceea ce se traduce prin minimizarea completă a efectului de ghosting. Compatibilitatea ecranului cu standardul HDR10 permite monitorului să afișeze conținut HDR.

Conectivitatea este asigurată de un conector DisplayPort 1.4 și de un conector HDMI 2.0. Modelul CU34G2XE/BK a fost dezvoltat cu focus pe funcționalitate și flexibilitate. CU34G2XE/BK este prevăzut cu un suport simplu, dar robust, care oferă reglarea înclinării, permițând utilizatorilor să găsească astfel unghiul de vizualizare perfect. În plus, montura VESA 100 permite utilizarea unui braț pentru monitoare, cum ar fi AM420B de la AOC.

CU34G2XE
Foto: AGON by AOC

CU34G2XP/BK: Mai rapid și mai precis

Pentru utilizatorii care sunt în căutarea unei experiențe de joc mai sofisticate, CU34G2XP/BK dispune de o rată de refresh mai rapidă, de 180 Hz. Datorită capacităților sale de supratactare a pixelilor (Overdrive), ecranul atinge timpi de răspuns de până la 1 ms GtG, fiind astfel o alegere potrivită chiar și pentru scenariile competitive. Cu toate acestea, CU34G2XP/BK nu se rezumă doar la viteză. Ecranul, certificat VESA DisplayHDR 400, asigură un contrast profund și imagini vii în titlurile single player, cu ritm mai lent și bazate pe poveste.

Timpul de răspuns MPRT de 1 ms, realizabil prin intermediul modului MBR, permite o persistență scăzută a pixelilor, ceea ce îl face ideal în scenarii competitive unde fiecare milisecundă contează. Modelul este o alegere potrivită nu doar pentru gaming ci și pentru crearea conținutului digital. Acoperirea de 99% a spațiului de culoare sRGB asigură o acuratețe a culorilor foarte bună pentru sarcinile ce necesită precizie cromatică.

CU34G2XP
Foto: AGON by AOC

Acest model oferă conectivitate suplimentară cu doi conectori DisplayPort 1.4 și doi conectori HDMI 2.0. Suportul ergonomic permite reglajul pe înălțime, înclinare și pivotare asigurând astfel o utilizare ergonomică și confortabilă.

Caracteristici comune

Ambele modele oferă suport pentru Adaptive-Sync, iar modelul CU34G23XP/BK dispune de suport AMD FreeSync Premium pentru experiență de gaming fără efecte de tearing. De asenea, răspunsul imaginii este aproape instantaneu, datorită input lag-ului redus.

Cele două modele pot fi controlate și prin suita software G-Menu, creată special de AOC pentru a controla meniul OSD, îmbunătățind astfel experiența utilizatorului. Cu tehnologia Flicker-Free, Low Blue Mode și Shadow Control, AOC protejează ochii utilizatorilor, acordându-le în același timp un avantaj în scenariile de joc slab iluminate. Fiecare model suportă, de asemenea, modurile Picture-in-Picture și Picture-by-Picture pentru a afișa două surse simultan.

Preț și disponibilitate

AOC GAMING CU34G2XE/BK va fi disponibil din decembrie 2023 la prețul recomandat de 1784 lei. AOC GAMING CU34G2XE/BK va fi disponibil începând din decembrie 2023 la prețul recomandat de 1983 lei.

Sursa: AGON by AOC

Urmărește Go4Games.ro pe Google News