Consola Steam Deck, disponibilă fără rezervare. Dock-ul oficial, lansat de Valve

Autor: Adrian Popa | 07.10.2022
Consola Steam Deck, disponibilă fără rezervare. Dock-ul oficial, lansat de Valve
Steam Deck (Foto: Profimedia Images)

Consola video Steam Deck, produsă de Valve, poate fi cumpărată acum fără o rezervare prealabilă. Dispozitivul le permite utilizatorilor de Steam să se bucure de jocurile preferate de oriunde.

Prețurile încep de la 399 de dolari, pentru versiunea cu capacitate de stocare internă de 64 GB. Există și modele mai scumpe, de 529 dolari (256 GB), respectiv 649 dolari (512 GB).

Cu ocazia acestui anunț, Valve a oferit informații suplimentare despre dock-ul oficial dezvoltat pentru Steam Deck. Acesta cântărește 120 de grame și are dimensiuni mici (117 mm x 29 mm x 50,5 mm). Dispozitivul le permite posesorilor de console marca Valve să le conecteze la monitoare și televizoare.

Dock-ul include un port HDMI 2.0, unul DisplayPort 1.4, trei porturi USB 3.1 Gen1 și unul Gigabit Ethernet. Alimentarea se face prin intermediul unui port USB-C, iar un încărcător este livrat în pachet.

Citește și: Microsoft: Dacă modifici aceste 2 setări în Windows 11, jocurile vor merge mai bine

Dispozitivul suportă rezoluții de până la 4K la o rată de refresh de 60 Hz și de maxim 1440p la 120 Hz. Este disponibil și suport pentru tehnologia FreeSync.

Steam Deck Docking Station va costa 100 de dolari. Valve susține că acesta este disponibil cu majoritatea monitoarelor și televizoarelor de pe piață.

Compania menționează că dispozitivul nu va oferi performanțe sporite în jocuri, ci poate fi folosit doar pentru încărcarea consolei și conectarea la display-uri externe. Dock-ul va beneficia, ca și Steam Deck, de actualizări software.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News