Valve a lansat Steam Deck, o consolă portabilă care va concura cu Nintendo Switch

Autor: Adrian Popa | 16.07.2021
Valve a lansat Steam Deck, o consolă portabilă care va concura cu Nintendo Switch

Compania Valve a prezentat consola video portabilă Steam Deck, care va concura direct cu modelul Nintendo Switch de la Nintendo.

Dispozitivul va ajunge la clienți în decembrie. Cei interesați pot rezerva consola începând din 16 iulie. Prețurile încep de la 399 de dolari, pentru versiunea cu capacitate de stocare internă de 64 GB. Vor exista și versiuni mai scumpe, de 529 dolari (256 GB), respectiv 649 dolari (512 GB).

Steam Deck folosește un APU produs de AMD. Acesta include un procesor quad-core Zen 2 și grafică AMD RDNA 2. Dispozitivul are 16 GB memorie RAM (LPDDR5) și capacitate de stocare internă de 64 GB (eMMC), 256 GB (NVMe SSD) și 512 GB (NVMe SSD).

Consola include și slot micro-USD care susține carduri de mare viteză.

Utilizatorii vor avea la dispoziție multe butoane și suprafețe pentru constrolul în jocuri. Sub thumbsticks se vor găsi trackpad-uri, iar în partea din spate patru butoane.

Valve susține că bateria dispozitivului va asigura o autonomie de câteva ore în majoritatea jocurilor. Pentru titlurile mai simple, precum cele 2D, autonomia poate ajunge la 7-8 ore. „Poți juca Portal 2 timp de patru ore”, potrivit Valve.

Compania va vinde și un dock care va permite conectarea consolei la televizoare și ecrane externe. Dock-ul are porturi USB-C, HDMI, USB și Ethernet. Nu lipsește nici conexiunea Bluetooth.

Steam Deck rulează o nouă versiune de Steam OS, un sistem de operare bazat pe Linux. Jocurile de Windows nu trebuie portate, deoarece consola folosește platforma Proton pentru a asigura compatibilitatea.

Utilizatorii vor putea folosi dispozitivul și pe post de PC. Steam Deck suportă mouse, tastatură și permite instalarea de alte magazine de aplicații, inclusiv unele de jocuri precum Epic Games Store.

Sursa: Valve

CITEȘTE ȘI:

Familia Nintendo Switch se îmbogățește cu un nou model cu ecran OLED. Când va fi lansat și la ce preț

MTS: Esporturile nu sunt recunoscute, oficial, ca sporturi în România. Cum organizează Capitala, în aceste condiții, cel mai mare turneu de Dota 2?

Urmărește Go4Games.ro pe Google News