Husa care pune o consolă „Game Boy” pe spatele telefonului

Autor: Cătălin Niţu | 01.08.2022
Husa care pune o consolă „Game Boy” pe spatele telefonului

Încă de când au devenit foarte populare husele de telefon, au existat câteva care includeau imprimeuri care făceau telefonul să semene cu console portabile clasice, precum Game Boy-ul de la Nintendo, din anii ’90. Acum, o nouă husă pentru telefoane de origine chineză dorește să pună un Game Boy funcțional pe spatele telefoanelor cu Gameboy Case, realizate special pentru telefoane Samsung și Apple.

Game Boy Case este un emulator portabil de jocuri care se atașează de smartphone-uri Apple și Samsung. Practic, în loc să pună pe spatele telefonului un imprimeu, The Case Universe a decis să integreze un întreg sistem de jocuri, cu butoane, ecran LCD color și chiar un difuzor pentru redarea de sunet. Rezultatul este clar inspirat de clasicul Gameboy, însă nu rulează jocuri pentru consola portabilă, ci jocuri pentru NES (Nintendo Entertainment System), precum Donkey Kong, Super Mario Bros., Pac-Man, Galaga sau Bomberman.

Husa-consolă vine cu 36 de jocuri preinstalate, include o baterie internă care poate fi încărcată printr-un port micro-USB și promite până la 6 ore de autonomie în jocuri.

Citește și: Spacewar!, unul dintre cele mai vechi jocuri video, este acum disponibil pe o consolă portabilă

Lista de telefoane compatibile este destul de lungă, oferind suport pentru toate modelele de iPhone începând cu generația iPhone 7 până în prezent și telefoanele Samsung începând cu Galaxy Note10 și până la cele mai recente modele Galaxy S22. Totuși, este important de menționat că pe Samsung, doar modelele Galaxy S și Note sunt compatibile, nu și telefoane Galaxy A sau Galaxy M, din seriile de buget. Husa vine și în variante multiple de culoare, de la clasicele alb și negru, până la roz, roșu sau o ediție specială „Pink Panther”.

Lista de jocuri:
Mario Bros.
Donkey Kong
Pac-Man
Super Mario Bros.
Galaga
Tetris
Super Contra
Bomberman
Starforce
Baloon Fight
Spartan X
Five Chess
Pooyan
Tennis
Road Fighter
Arkanoid
Battle City
F1 Race
Pin Ball
1942
Boom Man
Mahjong
Soccer
Lode Runner
Nuts Milk
Circus
Ice Climber
Macross
Bomb Jack
Badminton
Urban Champion
Mappy
Olympic
Sky Destroy
Chinese Chess
Penguin Kun Wars

Prețul listat este de 178 de lei, chiar mai ieftin decât cel al unei huse „originale” de la Samsung sau Apple pentru telefoanele lor high-end, care sunt de obicei realizate din silicon și plastic sau piele. Husa de față pare a fi realizată integral din plastic dur, care ar trebui să ofere o protecție rezonabilă, pe lângă funcționalitatea extra.

Cu siguranță însă, acest produs nu este 100% legal. În timp ce emulatoarele de jocuri nu sunt ilegale, distribuirea de jocuri fără licență, așa cum se întâmplă în acest caz, nu este. Astfel, nu ar fi tocmai de neînchipuit ca acest produs să dispară subit de pe piață odată ce reprezentanții Nintendo sau Bandai Namco află de existența lui.

Sursa: Go4it

Urmărește Go4Games.ro pe Google News