Intel reintră pe piața plăcilor video: Intel Arc A770 promite performanță mai mare decât RTX 3060 la același preț

Autori: Cătălin Niţu, Cosmin Aionita | 30.09.2022
Intel reintră pe piața plăcilor video: Intel Arc A770 promite performanță mai mare decât RTX 3060 la același preț

Odată cu noile procesoare Raptor Lake, Intel a făcut și anunțul mult așteptat în legătură cu noile sale plăci video din gama Arc. Astfel, avem în sfârșit o dată de lansare pentru modelul de top al primei serii, Intel Arc A770, care promite performanță de medie la un preț accesibil. Așadar, începând cu data de 12 octombrie, gamerii vor avea în sfârșit și o a treia opțiune pentru zona de plăci video, după zeci de ani în care numai AMD și NVIDIA și-au disputat supremația pe această piață.

Intel Arc A770 va încerca să ofere o alternativă mai performantă

Chiar dacă Intel Arc A770 este cel mai puternic model al companiei, acesta nu este nici pe departe unul care să ofere performanțe comparabile cu soluțiile high-end ale concurenței. Intel încearcă să aducă pe piață o soluție orientată mai degrabă către zona de medie, unde NVIDIA domină momentan cu modelele GeForce RTX 3060. Intel crede că modelul său va depăși performanțele NVIDIA în anumite jocuri moderne, în ciuda faptului că va păstra un preț scăzut.

Prețul pentru Intel Arc A770 este stabilit la 329 de dolari, un cost competitiv pentru un nivel de performanță atât de înalt precum susține compania.

Configurația lui A770 include 16 GB memorie GDDR6, un GPU Intel Xe cu 32 de nuclee tactate la 2.1 GHz și capabilități de ray tracing.

Citește mai multe despre Intel Arc A770 pe Go4IT.ro

Urmărește Go4Games.ro pe Google News