Monitor cu refresh rate de 500 Hz de la ASUS și NVIDIA

Autori: Cătălin Niţu, Cosmin Aionita | 25.05.2022
Monitor cu refresh rate de 500 Hz de la ASUS și NVIDIA
Foto: NVIDIA

De curând, telefoanele și televizoarele au primit ecrane cu refresh rate de 120 Hz, dar, în zona de gaming pe PC, monitoarele au de mulți ani 240 sau chiar 360 Hz, care permit cea mai fluentă experiență de gaming de pe piață. NVIDIA și ASUS consideră însă că pentru un avantaj competitiv și mai mare, jucătorii vor putea beneficia și de pe urma unor ecrane mai rapide, anunțând la Computex primul monitor cu refresh rate amețitor, modelul ROG Swift 500 Hz.

Un monitor dedicat gamerilor competitivi

Desigur, acesta este construit pentru a fi folosit în jocuri competitive precum Counter-Strike: Global Offensive, Valorant sau League of Legends, care chiar pot fi rulate de computerele de gaming de top la framerate-uri de 500 fps, pentru a justifica frecvența ridicată a monitorului.

În rest, nu putem spune că noul model ROG Swift 500 Hz impresionează prin specificațiile sale. Acesta are o diagonală de 24” și rezoluție 1080p, caracteristici standard pentru zona de gaming competitiv de mulți ani. Monitorul este echipat cu tehnologia G-Sync, care integrează un mod eSports și asigură culori vibrante, pentru a identifica mai repede conținutul de pe ecran. Panelul folosit este unul de tip TN, deci nu ne putem aștepta la culori foarte naturale, sau la unghiuri de vizibilitate prea bune.

Citește mai multe despre ASUS ROG Swift 500 Hz pe Go4IT.ro

Urmărește Go4Games.ro pe Google News