Noul televizor vârf de gamă al Panasonic, OLED MZ2000, este foarte prietenos cu jocurile video

Autor: Adrian Popa | 05.01.2023
Noul televizor vârf de gamă al Panasonic, OLED MZ2000, este foarte prietenos cu jocurile video

Panasonic a anunțat, la CES 2023, noul său televizor vârf de gamă, modelul OLED MZ2000. Acesta va fi disponibil în versiuni cu display de 55, 65 și 77”.

Dispozitivul are, după cum arată și numele, un panou OLED, cu luminozitate cu 150% mai ridicată decât seria anterioară, potrivit producătorului. Display-ul oferă suport pentru tehnologii precum HDR10+,Dolby Vision IQ sau HLG Photo (util pentru afișarea de fotografii).

Panasonic anunță că pe acest model culorile au fost reglate cu ajutorul coloristului Stefan Sonnenfeld, fondator al firmei de post-producție Company 3 și numit „da Vinci al filmelor”. Sonnenfeld, care crede că poți spune povești cu ajutorul culorilor, a colaborat cu mulți regizori de renume americani, la filme precum „Top Gun: Maverick” sau „300”.

Astfel, nu surprinde faptul că televizorul include un mod Filmmaker, care poate fi folosit în post-producția cinematografică, dar și pentru vizionarea de filme și seriale. „Spectatorii se pot bucura de conținut exact așa cum a intenționat artistul”, potrivit Panasonic. Alte moduri disponibile sunt Netflix sau Hollywood.

Un televizor gândit pentru gaming în cele mai bune condiții

Partea care ne interesează la Panasonic OLED MZ2000 este gamingul. Televizorul are display cu rată de refresh de 120 Hz, rezoluție 4K, latență ultra-redusă și lag de intrare foarte mic (nu cunoaștem deocamdată valorile exacte). Mai mul, include porturi HDMI 2.1 și este compatibil cu tehnologiile VRR, AMD Freesync Premium și NVIDIA G-SYNC.

Există și un mod numit True Game Mode, care optimizează sistemul pentru gaming. Acesta poate reproduce jocurile exact așa cum au fost concepute de creatorii lor. Televizorul include și moduri audio pentru jocuri, precum RPG sau FPS, care pot fi configurate din panoul Game Control Board.

Pe partea audio, MZ2000 oferă difuzoare multiple (cu orientare în sus, laterală și frontală), calibrate de Technics, algoritm Bass Booster actualizat și suport pentru tehnologia Dolby Atmos. Producătorul nu a precizat ce putere are sistemul audio inclus.

Panasonic nu a anunțat când va ajunge televizorul în magazine și nici prețurile.

Sursa: Panasonic

Urmărește Go4Games.ro pe Google News