POCO F4 GT review: an alt smartphone de gaming de la Xiaomi

Autor: Cătălin Niţu | 09.06.2022
POCO F4 GT review: an alt smartphone de gaming de la Xiaomi

Brandul POCO de la Xiaomi a pornit inițial ca o soluție de buget pentru cei care își doreau telefoane puternice, iar, în timp a ajuns să fie un soi de alternativă la modelele Redmi din portofoliul companiei. Acum însă, nu mai este atât de clar, întrucât modelul POCO F4 GT pe care l-am avut la teste în ultimele zile nu mai este deloc printre cele accesibile. Ba chiar merge într-o direcție complet diferită față de restul telefoanelor lansate sub acest brand, curtând mai degrabă gamerii, decât utilizatorii obișnuiți de smartphone-uri.

POCO F4 GT pare să fie un soi de model derivat din Xiaomi 12 din punct de vedere al platformei hardware interne. La exterior însă, acesta nu are foarte multe în comun cu „fratele” său mai mare. Acesta vine cu o construcție premium, din sticlă și metal, cu un spate argintiu care, deși este mat, tot reține multe amprente. Ce face însă acest telefon să fie „de gaming”?

Inspirat de design-ul modelelor Black Shark, dezvoltate de Xiaomi pentru zona de gaming, POCO X4 GT beneficiază de butoane în plus pe laterala din dreapta. Pe lângă butonul power cu senzor de amprentă integrat, avem două butoane care pot fi ascunse cu ajutorul unor slider-e. Acestea imită trigger-ele de pe un controller de gaming și pot fi folosite pentru a înlocui atingerile de ecran în jocuri. Activarea lor este foarte rapidă și oferă un sunet destul de satisfăcător. Am ajuns uneori să mă joc cu aceste slider-e precum cu un pix.

 

O altă caracteristică „de gaming”, este prezența a două difuzoare stereo, unul jos și unul sus. Acestea sunt poziționate în așa fel încât să nu fie acoperite cu mâinile în timpul sesiunilor de joc, iar sunetul oferit este mai puternic decât te-ai aștepta de la un telefon obișnuit. Și calitatea este destul de bună. Totuși, atunci când te joci, mai ales pe telefon, în public, ai nevoie de căști.

Din păcate pentru gameri, acest telefon nu este echipat cu un jack de căști, dar este unul dintre puținele telefoane care sunt livrate în 2022 cu un adaptor de la USB-C la jack. Și că tot veni vorba despre accesorii, POCO F4 GT include în cutie și o husă de silicon standard, un încărcător de priză de 120W pentru încărcare foarte rapidă, cât și cu un cablu usb cu mufă în formă de L, pentru a putea fi folosit confortabil atunci când te joci. Aș fi preferat un cablu mai lung, dar probabil că există limitări la acest capitol din cauza puterii mari de încărcare. Există chiar și o folie de plastic aplicată din fabrică pe ecran.

Citește articolul complet pe Go4it.ro.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News