Prețurile plăcilor video scad odată cu cotațiile criptomonedelor

Autor: Adrian Popa | 25.01.2022
Prețurile plăcilor video scad odată cu cotațiile criptomonedelor
Foto: Pixabay

Prețurile plăcilor video, care au atins maxime istorice în ultima perioadă, au început să scadă după ce s-au prăbușit cotațiile criptomonedelor. Aceste componente sunt esențiale pentru minarea de monede virtuale.

Potrivit publicației germane 3DCenter, produsele oferite de AMD au, în medie, prețuri mai mari cu 67% decât cele recomandate de producător. În cazul Nvidia, prețurile sunt mai mari cu 77%.

Vestea bună este că la modele precum Radeon RX 6800 sau RX 6800 XT, prețurile au început să scadă accelerat. Aceeași tendință a fost observată și la seria GeForce RTX 30.

Cei de la 3DCenter au publicat un grafic în care arată cum au evoluat prețurile la seriile Raden RX 6000 și GeForce RTX 30 în comparație cu cotațiile ethereum:

Din fericire s-au ameliorat și problemele cu componentele. Potrivit DigiTimes, ASRock estimează livrări semnificativ mai mari de plăci grafice pentru acest an.

Totodată, companiile din industrie fac eforturi pentru a reduce atractivitatea acceleratoarelor grafice gândite pentru gaming în domeniul minării de criptomonede. Intel a anunțat că dezvoltă un procesor dedicat pentru minarea bitcoin, iar Nvidia a prezentat soluții speciale pentru generarea de monede virtuale.

Criptomonedele nu au avut un început bun de an. Prețul Bitcoin a scăzut, în ultima lună, cu 28%. În cazul Ethereum declinul a fost de 41%.

CITEȘTE ȘI:

Nvidia a lansat GeForce RTX 2050 și alte două noi plăci video accesibile

Din 2002 în 2022: Cum s-a schimbat gamingul în ultimii 20 de ani?

Ce sunt jocurile blockchain și de ce unii cred că reprezintă viitorul gamingului?

Urmărește Go4Games.ro pe Google News