Nvidia a lansat GeForce RTX 2050 și alte două noi plăci video accesibile

Autor: Aurelian Mihai | 21.12.2021
Nvidia a lansat GeForce RTX 2050 și alte două noi plăci video accesibile

Pentru clienții care nu s-au putut apropia de actualele modele oferite la prețuri mult supraevaluate, Nvidia lansează GeForce RTX 2050, GeForce MX570 și MX550, noi acceleratoare grafice low-cost. Acestea sunt bazate pe unități GPU cu performanțe, probabil, insuficiente pentru jocurile actuale.

Potrivit Nvidia, noile unități GPU de nivel entry-level, GeForce MX550 și GeForce MX570, sunt destinate echipării laptopurilor de gaming și vor putea fi comandate începând cu anul viitor.

Probabil, singurul model de interes este GeForce RTX 2050, un GPU despre care Nvidia spune că dispune noi unități de procesare RT Core, Tensor Core, precum și o nouă versiune Nvidia Encoder care oferă funcții avansate precum Ray Tracing, Nvidia DLSS, Reflex și Broadcast.

În plus, Nvidia RTX 2050 este compatibil cu tehnologia Nvidia Optimus, responsabilă cu optimizarea performanțelor și extinderea autonomiei acumulatorului.

Potrivit companiei, MX570 este cel mai rapid GPU din seria MX, achipat cu unități de procesare CUDA mai eficiente din punct de vedere energetic și memorie video mai rapidă. Venind ca un refresh pentru soluția GeForce MX450, noul MX550 aduce doar frecvențe mărite pe partea de GPU și memorie video.

MX550 are la bază vechia arhitectură Nvidia Turing, însă soluția mai performantă MX570 folosește nucleul Ampere, realizat folosind un proces de fabricație Samsung pe 8 nm (MX550 folosește un proces TSMC pe 12 nm).

Sursa: Go4it

CITEȘTE ȘI:

LG a lansat laptopuri de gaming echipate cu procesoare Intel Core 11th Gen

Noi accesorii pentru PlayStation 5: mai multe modele de DualSense și capace colorate

Urmărește Go4Games.ro pe Google News