Primele informații despre PlayStation 5 Pro. Când se va lansa noua consolă

Autor: Cătălin Niţu | 14.03.2023
Primele informații despre PlayStation 5 Pro. Când se va lansa noua consolă

Chiar dacă PlayStation 5 abia acum pare că începe să devină cu adevărat disponibilă la vânzare, după mai bine de doi ani de disponibilitate pe piață, Sony deja începe să plănuiască lansarea următoarei variante, PlayStation 5 Pro. Conform Insider Gaming, consola este deja în dezvoltare, iar planurile pentru lansare sunt destul de apropiate. Desigur, înainte de un „Pro”, modelul curent de PS5 va suferi câteva modificări.

PlayStation 5 Pro și PlayStation 5 Slim ar putea fi lansate foarte curând

Conform Insider Gaming, spre finalul anului 2024, în perioada sărbătorilor, Sony va lansa modelul PlayStation 5 Pro. Acesta va fi mai performant, dar nu știm exact cu cât față de modelul original, însă știm că Mark Cerny, arhitectul din spatele hardware-ului PS4 și PS5 își dorește o mai bună performanță în special în jocuri cu ray tracing. Astfel, ne putem aștepta la un GPU îmbunătățit semnificativ, și probabil mia multă memorie.

Înainte de PlayStation 5 Pro însă, zvonurile recente sugerează că vom vedea și un PlayStation 5 cu un design nou. Acesta ar putea fi un model „PlayStation 5 Slim”, care ar unifica însă modelele „digital” și cu disc. Acest lucru ar fi realizat prin detașarea unității optice Blu-Ray, și oferirea sa ca accesoriu separat. Astfel, cei care au jocuri pe disc sau preferă acest format vor putea alege să cumpere consola alături de această unitate, iar cei care aleg varianta digitală, au opțiunea de a face „upgrade” mai târziu la varianta cu disc. În prezent, consolele „digitale” nu pot rula deloc jocuri de pe disc, fie că aceste sunt de PlayStation 4 sau de PlayStation 5.

Consola cu disc detașabil ar urma să înlocuiască complet în ofertă modelele din prezent „digital” și „disc” și va veni cu un design diferit.

Se pare că un PlayStation 6 nu este tocmai aproape de lansare. Cele mai recente informații sugerează abia anul 2028 drept cel în care am putea primi un upgrade generațional pentru consolele de la Sony.

sursa: Insider-Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News