Red Magic a lansat o tabletă de gaming. Prețul și caracteristicile tehnice

Autor: Aurelian Mihai | 10.07.2023
Red Magic a lansat o tabletă de gaming. Prețul și caracteristicile tehnice

În timp ce telefoanele pentru gaming sunt o apariție relativ comună, nu același lucru poate fi spus despre tabletele pentru gaming, brandul chinezesc Red Magic oferind un rar exemplu pentru o tabletă Android special optimizată pentru gaming.

Deținut de Nubia, o companie din portofoliul ZTE, brandul Red Magic este mai degrabă asociat cu telefoane high-end, lansarea unei tablete de asemenea calibru trezind cu siguranță interesul pentru cel puțin o parte dintre utilizatorii de Android. Vestea proastă este că prima tabletă Red Magic debutează ca o exclusivitate pentru piața din China, prețul de 540/635 de dolari valabil la precomandă stârnind doar invidia cumpărătorilor din piețele vestice.

Citește și VIDEO: ASUS ROG Ally Review

Deși, rămâne de văzut cum afectează asta ergonomia și manevrabilitatea tabletei, ecranul de tip IPS LCD vine cu o diagonală impresionată pentru o tabletă, de 12.1 inch (31 cm). Cu accent pe experiența vizuală, tableta folosește rezoluție 1.600 × 2.500 de pixeli și rată de refresh la 144 Hz (240 Hz pentru interfața touch). În schimb, din considerente de limitare a consumului de energie nu putem avea luminozitate ca pe un telefon de gaming, rămânând să ne mulțumim cu un rezonabil 600 nits, mai mult decât suficient pentru utilizarea în spații închise.

O altă alegere făcută de data aceasta pentru limitarea costurilor este selectarea unui chipset Snapdragon 8+ Gen 1 din generația anului trecut, ajutat cu 12GB sau 16GB memorie RAM, respectiv 256GB sau 512GB stocare internă cu format UFS 3.1. În schimb, avem un sistem de răcire din gama ICE Magic, care ar trebui să evite orice limitare de performanță ce ar fi impusă pe criteriul temperaturilor prea mari.

Lista dotărilor este completată cu o cameră principală de 13MP și cameră frontală de 16MP, respectiv, acumulator de 10.000 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 80W prin USB-C (aprox. 55 de minute timp de așteptare 0-100%).

Oferta include și o tabletă detașabilă, plus stylus capacitiv, ambele disponibile ca și accesorii opționale la prețuri de 85 și 55 de dolari.

Sursa: Go4it

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News