VIDEO: ASUS ROG Ally Review

Autori: Cătălin Niţu, Cosmin Aionita | 14.06.2023
VIDEO: ASUS ROG Ally Review
Foto: Go4IT

Puține produse generează atât de mult „hype” precum a reușit ROG Ally de la ASUS. Într-un timp foarte scurt, cel mai nou PC de gaming portabil de la ASUS a reușit să atragă atenția întregii industrii de gaming, mai ales pentru că a venit cu o promisiune foarte atrăgătoare: de două ori performanța unui Steam Deck, cel mai popular produs din această categorie.

Desigur, ASUS promite și alte avantaje pe lângă putere de procesare, precum un ecran mai performant, un design mai compact și chiar un software care să asigure compatibilitate mai bună cu jocurile: Windows 11, față de Steam OS-ul bazat pe Linux. Toate acestea vin la un preț cu doar puțin mai mare decât al unui Steam Deck cu stocare similară. Astfel, ROG Ally se află într-o poziție competitivă în zona de PC-uri de gaming handheld, dar așa cum vom vedea în minutele care urmează, unele avantajele pe care ASUS le prezintă sunt, de fapt, săbii cu două tăișuri.

ROG Ally este cel mai „arătos” PC handheld de până acum

ROG Ally este probabil cel mai atrăgător dispozitiv de acest gen de până acum din punct de vedere al design-ului, o dovadă că ASUS are o experiență vastă în construcția de produse de gaming. Avem un corp de dimensiuni medii, nici prea mare, nici prea mic, realizat integral din plastic. Nu pot spune că sunt un mare fan al carcasei albe. În primul rând pentru că este un dispozitiv pe care vei ține tot timpul mâna, iar albul preia imediat urme în utilizare. Pentru un plus de confort, ASUS a decorat carcasa cu striații și zone texturate, care asigură o aderență mai bună. Tot aceste zone fi și cele în care se vor strânge grăsimea de pe degete și praful.

În centru, Ally are un ecran IPS de 7”, iar acesta este flancat pe laterale de două difuzoare stereo și butoane similare cu cele de pe un controller de Xbox. O mare diferență față de un controller obișnuit este omiterea unui buton Guide, cel cu simbolul Xbox, util într-o multitudine de situații. O altă diferență ar fi prezența a două butoane extra pe partea din spate, ceva ce vedem doar pe modele precum „Elite” de la Microsoft. Stick-urile sunt decorate cu LED-uri RGB iar două butoane de pe partea din față controlează exclusiv interfața proprietară de la ASUS, aplicată peste Windows 11.

Citește continuarea pe Go4IT.ro.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News