ROG Phone 7 Ultimate review: Vine cu design familiar, dar cu multe surprize plăcute la interior

Autor: Cătălin Niţu | 14.04.2023
ROG Phone 7 Ultimate review: Vine cu design familiar, dar cu multe surprize plăcute la interior

Brandul Republic Of Gamers de la ASUS este asociat cu performanță extremă în gaming pe PC, iar telefoanele ROG Phone au reușit de-a lungul ultimilor ani să demonstreze că acest lucru este valabil și pe piața de smartphone-uri. ROG Phone 7 Ultimate nu este la fel de inovator precum modelele anterioare, folosind un design familiar și îmbunătățind mai degrabă hardware-ul interior, însă acesta este unul dintre cele mai „complete” telefoane cu Android din piață, chiar dacă exagerează cu atitudinea de gamer „edgy” la anumite capitole.

ASUS a găsit o formulă care funcționează în gama ROG Phone și nu a dorit să o modifice prea mult cu ROG Phone 7 Ultimate. Singura diferență majoră la nivel estetic între acest model și ROG Phone 6 sau 7 este display-ul OLED personalizabil de pe spate, acele variante oferind un logo cu LED-uri RGB. Culoarea albă cu inscripțiile ROG caracteristice au fost alese pentru acest model, însă textura mată de pe capacul de sticlă asigură un confort în utilizare chiar și atunci când nu folosești o husă.

Ca și alte modele ROG Phone din trecut, și 7 Ultimate folosește un ecran OLED mare pe partea din față, care nu ține cont de noile tendințe din piață. Astfel, ecranul este complet, fără decupaje, dar sus și jos avem parte de margini puțin mai groase decât vedem de obicei. ASUS consideră însă că gamerii nu țin cont de acest detaliu, dorind o experiență de gaming neîntreruptă, iar marginile mai groase oferă oportunitatea de a integra difuzoare stereo frontale pe ambele părți, ceva ce este valabil pentru toate modelele ROG Phone anterioare.

Citește și: ASUS ROG a lansat seria de telefoane de gaming ROG Phone 7. Prețurile în România

ROG Phone 7 Ultimate se aliniază și la alte tradiții ale seriei de telefoane, precum disponibilitatea a două port-uri USB-C, unul în partea de jos și unul pe laterală, un jack de 3,5mm și butoane cu senzori de presiune pentru gaming. Dacă există o tehnologie de gaming care există pe piață, ROG Phone 7 Ultimate cu siguranță o include.

Iar pachetul în care vine acest telefon este unul cu totul special. În cutia triunghiulară se regăsește nu doar telefonul, alături de încărcătorul rapid de 65W cu cablu textil cu USB-C la ambele capete, dar și un bumper pentru o protecție de bază, și un cooler AeroActive 7, cu totul special, plus o husă de transport pentru acesta.

Multe dintre accesoriile generațiilor anterioare, precum controller-ele Kunai, similare cu cele de pe Nintendo Switch, dock-urile pentru conectarea la monitor și chiar și cooler-ul din generația anterioară, sunt compatibile cu noul model, iar majoritatea nu au primit un update pentru această generație. Astfel, cei care fac upgrade, pot astfel să meargă înainte cu accesoriile pe care le au deja.

Ceva cu adevărat special la experiența de unboxing a lui ROG Phone 7 Ultimate este însă un mini-game, care folosește o parte a cutiei de carton pentru rularea unui mini-joc la prima configurare. Acesta se conectează la telefon prin NFC și include trei butoane fizice, care activează diverse elemente din joc. Chiar dacă totul durează doar câteva minute și nu e tocmai un joc complet, trebuie să recunosc că este un bonus plăcut, pe care nu-l vedem prea des pe piața de smartphone-uri. Mini-game-ul poate fi oricând accesat din nou din aplicația Armoury Crate.

Citește continuarea pe Go4it.ro.

Citește și: Nubia a lansat seria de telefoane de gaming RedMagic 8 Pro, cu chipset Snapdragon 8 Gen 2

Urmărește Go4Games.ro pe Google News