Știre parțial falsă, devenită virală. Consolele PS5 pot fi ținute în poziție verticală fără probleme

Autor: Adrian Popa | 12.01.2023
Știre parțial falsă, devenită virală. Consolele PS5 pot fi ținute în poziție verticală fără probleme
Foto: Profimedia Images

În ultimele zile au făcut valuri pe internet articole care susțineau că este periculoasă ținerea consolei PS5 în poziție verticală. Potrivit site-ului Wololo, de la care a pornit totul, acest scenariu de utilizare ar fi putut duce la scurgerea metalului lichid folosit pentru răcirea unității APU și împrăștierea acestuia pe placa de bază. Publicația a vorbit despre o greșeală de design făcută de Sony.

Unul dintre specialiștii cu care Wololo a vorbit pentru articol, proprietarul service-ului 68Logic, a revenit ulterior cu o precizare. Consolele noi, care nu au fost deschise niciodată pentru a fi reparate sau curățate, nu au astfel de probleme. El spune că a descoperit această problemă doar la unități care au trecut deja pe la service.

Citește și: Surse: Sony va lansa o versiune mai mică de PS5, cu design nou

În concluzie, ținerea unei console PS5 – cumpărată nouă și a cărei carcasă nu a fost deschisă – în poziție verticală nu implică riscuri. Mai mult, afirmația că ar fi vorba de o eroare de design este nefondată. Sony a vândut peste 30 de milioane de unități, iar dacă problema ar fi fost răspândită, cu siguranță am fi auzit deseori despre ea.

Pentru unitățile care au avut defecțiuni, însă, este recomandată ținerea lor în poziție orizontală deoarece problema despre care a scris site-ul citat poate apărea.

Tot legat de PlayStation 5, Sony a anunțat, în cadrul CES 2023, că de acum încolo stocurile vor fi suficiente. Astfel, orice persoană interesată va putea achiziționa consola din magazine fără să mai aștepte și la prețul recomandat de producător.

Sursa: Kotaku

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News