Surse: Sony va lansa o versiune mai mică de PS5, cu design nou

Autor: Adrian Popa | 08.11.2022
Surse: Sony va lansa o versiune mai mică de PS5, cu design nou
Foto: Profimedia Images

Sony lucrează la o versiune de dimensiuni mai mici a consolei video PlayStation 5 (PS5), potrivit surselor publicației The Leak.

Compania a făcut deja modificări la interiorul consolei, dar nu suficient de mari încât să necesite schimbarea carcasei.

Noul model, cu design diferit, va debuta pe piață în al treilea trimestru al anului viitor, înainte de sărbătorile de iarnă. Consola va fi mai ușoară, va avea un consum mai redus de energie și va opera la temperaturi mai scăzute, potrivit sursei citate.

Sony vrea, cu noua versiune, să reducă cheltuielile cu producția și livrarea. Un nou design va atrage, însă, multe priviri și ar putea impulsiona vânzările. Compania a mărit prețul PS5 în acest an, iar fanii nu au fost încântați.

Citește și: Sony a lansat un nou update pentru PS5. Ce opțiuni noi au fost adăugate

Producția noului dispozitiv va începe în al doilea trimestru al anului viitor, dacă este respectat calendarul actual.

Hardware-ul este segmentul de pe piața de gaming care încă înregistrează creștere, în ciuda inflației ridicate și a recesiunii care se apropie.

Sony a mai lansat în trecut versiuni Slim ale consolelor sale. De această dată, însă, dispozitivul nu se va numi PS5 Slim, ci va avea un alt nume, susține sursa The Leak.

Consola PS5 a fost lansată în noiembrie 2020, iar până astăzi Sony a vândut peste 25 de milioane de unități.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News