Age of Empires Online

| 21.09.2011
Age of Empires Online
Platforma: PC
Cerinţe minime de sistem: Intel Core 2 Duo 2.0GHz, 1GB RAM, 128MB Video

Age of Empires Online este un titlu pentru PC, dezvoltat la început de Robot Entertainment (foştii Ensemble Studios, autorii seriei iniţiale Age of Empires) şi apoi trecut în curtea celor de la Gas Powered Games. Age of Empires Online combina gameplay-ul specific unui titlu real time strategy cu interacţiunile caracteristice serviciilor de socializare online, într-un joc oferit în regim free-to-play (clientul poate fi descărcat şi jucat gratuit, însă doritorii sunt nevoiţi să plătească dacă doresc să capete acces la item-uri sau arme mai puternice).

Age of Empires Online

Jucătorii se pot uni în echipe, majoritatea misiunilor fiind gândite pentru modul cooperativ, progresul din tabăra fiecărui comandant virtual de oşti fiind salvat de la o sesiune de joc la următoarea. De asemenea, Age of Empires Online poate fi abordat şi în mod competitiv, mai mulţi jucători având ocazia să se confrunte direct, folosind hărţi special gândite în acest sens. Civilizaţii precum grecii, egiptenii, celţii şi persanii sunt facţiuni jucabile în cadrul lui Age of Empires Online. Evident, deşi unităţile de bază ale fiecărei civilizaţii sunt oferite gratuit, dacă se doreşte acces la anumite clădiri şi la echipament care să conteze cu adevărat, trebuie achiziţionate Booster Pack-urile aferente civilizaţiei alese.

Age of Empires Online este un experiment interesant, aducând cele mai multe elemente bune şi din RTS, şi din MMO. O bilă albă il constituie faptul că poate fi jucat şi de unul singur, nefiind neapărata nevoie de un party. Pe de altă parte, pentru a putea gusta cu adevărat tot ceea ce are de oferit jocul, trebuie achiziţionat şi conţinutul extra.

Părţi pozitive
  • combină destul de bine elementele de bază RTS-MMO
  • nu eşti obligat să ai party, dar poţi alege si jocul cooperativ
  • poate fi un punct de început pentru jucătorii casual
Părţi negative
  • grafică drăguţă, dar prea cartoony şi low poly
  • probleme de AI şi patfinding
  • PvP debalansat
  • personalizare limitată deocamdată la nivel de oraş
Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Articole despre Age of Empires Online