The Outer Worlds

Autor: Cosmin Aionita | 31.10.2019
The Outer Worlds
Platforma: PC Xbox PS3
Cerinţe minime de sistem: Intel Core i3-3225, 4 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 650 Ti

The Outer Worlds este un RPG first person foarte asemănător cu recentele titluri ale seriei Fallout, acţiunea nefiind însă plasată pe Pământ de această dată. Eroul principal se trezeşte din hibernare pe o navă de colonişti, naufragiată în călătoria pe care o efectua către Halcyon, cea mai îndepărtată colonie umană faţă de planeta Pământ, aflată la marginea galaxiei. Jucătorul nimereşte astfel în mijlocul unei conspiraţii ce ameninţă soarta coloniei Halcyon, alegerile acestuia urmând să dicteze modul în care povestea se va desfăşura.

Pe lângă elementele de bază ale unui RPG, cum ar fi explorarea, dialogurile extinse cu celelalte personaje, ba chiar recrutarea unora dintre acestea în propria echipă, cei de la Obsidian Entertainment pun accentul şi pe ideea că personajele create de jucători pot avea şi defecte. Astfel, jocul monitorizează progresul eroului, precum şi modul de abordare a jucătorului şi deduce lucrurile le care acesta se pricepe şi cele la care trebuie sa mai progreseze. În funcţie de aceste informaţii, jocul îi atribuie eroului defecte (fobii de anumite creaturi, spre exemplu), dar şi abilităţi speciale suplimentare.

The Outer Worlds este disponibil acum, în ediţii pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC (Epic Games Store şi Windows Store). O versiune pentru Nintendo Switch a fost de asemenea confirmată.

The Outer Worlds

Părţi pozitive
  • sistem de abilităţi bine gândit
  • poveste complexă care te pune pe gânduri
  • personaje bine realizate
Părţi negative
  • sistem de luptă simplist
  • mici probleme de balansare a nivelului de dificultate
  • realizare tehnică uşor ponosită
Urmărește Go4Games.ro pe Google News