Doi polițiști au ignorat un jaf petrecut în apropiere pentru a prinde un pokemon rar

Autor: Adrian Popa | 12.01.2022
Doi polițiști au ignorat un jaf petrecut în apropiere pentru a prinde un pokemon rar
Foto: Shutterstock

Doi polițiști au ignorat un jaf care se petrecea în apropierea lor pentru a încerca să prindă un pokemon Snorlax în jocul Pokemon Go.

Incidentul s-a petrecut în Los Angeles în aprilie 2017, când febra Pokemon Go a cuprins întreaga lume. Documentele legate de caz au fost făcute, însă, publice recent.

Polițiștii, Louis Lozano și Eric Mitchell, au fost concediați. Un coordonator de patrule a transmis că un jaf avea loc la un magazin Macy’s, dar ei au ignorat mesajul. În schimb, cei doi au întors mașina și s-au îndepărtat de zonă. În același timp, alți polițiști au părăsit scena unei crime pentru a interveni.

O anchetă ulterioară a arătat că Lozano și Mitchell au discutat despre o posibilă intervenție, dar au decis să nu facă acel lucru. Câteva momente mai târziu cei doi pot fi auziți pe înregistrări, potrivit documentelor oficiale, discutând despre un pokemon Snorlax apărut în zonă.

Nu au oprit jaful, dar au prins un pokemon rar

Deși nu au prins hoții de la Macy’s, cei doi foști polițiști au prins pokemonul rar, o operațiune dificilă, deoarece creatura este mare și puternică. Ulterior, cei doi au prins un alt pokemon, un Togetic.

Pokemonul Snorlax

La anchetă, Lozano și Mitchell au spus mai multe minciuni legate de incident. Printre altele, au susținut că Pokemon nu este un joc, ci mai degrabă un „eveniment de social media”. Cei doi au fost concediați, dar au contestat în instanță măsura. Ei au susținut că LAPD le-a încălcat dreptul la intimitate când, în anchetă, a ascultat înregistrările video și audio de pe camerele din dotare.

Consiliul care i-a concediat a susținut că Lozano și Mitchell au dat dovadă de lipsă de respect pentru comunitate când s-au jucat Pokemon în timpul serviciului, că au irosit resurse și că s-au făcut vinovați de lipsă de profesionalism.

Zilele trecute, foștii polițiști au pierdut procesul.

Sursa: Vice

CITEȘTE ȘI:

Un dezvoltator de jocuri din Japonia nu a mai ieșit din casă de 10 ani

Jocul care îți permite să câștigi bitcoin, dezvoltat de creatorii Pokemon Go

Urmărește Go4Games.ro pe Google News