FOTO: Descoperire surprinzătoare făcută într-o creangă tăiată dintr-un copac

Autor: Alex Manole | 03.07.2023
FOTO: Descoperire surprinzătoare făcută într-o creangă tăiată dintr-un copac

O bucată de creangă de copac cu o gaură în mijloc a fost pusă la intrarea în sediul organizației SkyWatch Bird Rescue din Carolina de Nord, SUA.

Cel mai probabil, bucata de lemn a fost lăsată acolo de angajați ai serviciului care se ocupă de toaletarea copacilor din zonă. După ce au tăiat creanga, înăuntrul ei cei de la SkyWatch au descoperit un cuib de ciocănitoare, în care se aflau doi pui, speriați.

„Probabil că este un sentiment asemănător cu cel pe care îl ai în casa ta când are loc un cutremur în timp ce ești în pat, apoi dintr-o dată un uriaș smulge acoperișul și te trage afară”, a descris starea în care se aflau puii un reprezentant al organizației.

Citește și: Descoperire: Jocul video popular în care „voyeurii” pot privi pe fereastră un cuplu

Experții de la SkyWatch îi sfătuiesc, pe cei care taie accidental crengi sau copaci în care se află cuiburi de ciocănitoare, să ia bucățile de lemn și să le fixeze, vertical și la înălțime dacă se poate, într-un alt copac din apropiere. Astfel, părinții puilor îi vor auzi și vor avea în continuare grijă de aceștia.

În ceea ce privește micile ciocănitori ajunse la SkyWatch, acestea se află acum într-un spațiu exterior închis, urmând să fie eliberate în natură când vor fi suficient de mari. Organizația va plasa în zonă alimente pentru aceste păsări, în cazul în care doresc să se întoarcă în locul în care au crescut.

Sursa: SkyWatch Bird Rescue

Urmărește Go4Games.ro pe Google News