Minecraft: Numele propuse de un tată gamer pentru viitorii copii ar putea duce la divorț

Autor: Adrian Popa | 19.04.2022
Minecraft: Numele propuse de un tată gamer pentru viitorii copii ar putea duce la divorț
Foto: Profimedia Images

Un viitor tată, fan înrăit al jocului video Minecraft, a intrat în conflict cu soția după ce a propus nume neobișnuite pentru gemenii așteptați de familie.

Femeia a povestit întâmplarea pe populara comunitate r/AmITheA**hole de pe Reddit. Ea spune că partenerul ei, în vârstă de 34 de ani, este hotărât să îi numească pe cei doi gemeni băieți „Jeb” și „Notch”. Acestea sunt numele celor doi creatori suedezi ai celui mai popular joc video din istorie.

Postarea a devenit extrem de populară, cu 8.000 de voturi și peste 1.900 de comentarii.

„I-am spus soțului meu că vreau să le punem copiilor noștri nume normale, nu după Minecraft, deoarece ei nu sunt obiecte”, a scris femeia, care folosește numele de utilizator u/minecraphater. Ea nu este un fan al jocului, după cum sugerează username-ul de pe Reddit. Femeia spune că soțul ei consideră că are dreptul să aleagă cum se vor numi gemenii deoarece el este tatăl.

Citește și: Adolescent, condamnat pentru că ar fi plănuit un atentat împotriva fostului KGB, în Minecraft

„I-am spus soțului meu că mai degrabă cer divorțul decât să îmi numesc copiii după Minecraft, iar el s-a enervat foarte tare și a ridicat vocea”, a mai scris utilizatoarea de Reddit. Ea crede că fii ei vor fi hărțuiți mai târziu dacă vor fi numiți „Jeb” și „Notch”. „Simt că este dezumanizant să îi numești după un joc”, a explicat u/minecraphater.

Cel mai popular comentariu de la postare, cu peste 16.000 de voturi, arată că decizia soțului este una riscantă, mai ales dacă ținem cont de scandalurile provocate de „părintele” jocului. „Este motiv pentru divorț 100%” a scris u/Razdiralec.

Minecraft a fost creat de Markus „Notch” Persson împreună cu Jens „Jeb” Bergensten, principalul designer. Notch este un personaj controversat, care și-a arătat susținerea pentru gruparea de extremă dreapta QAnon și a criticat în repetate rânduri persoanele transsexuale.

Jocul Minecraft este cel mai popular din istorie, cu peste 238 de milioane de copii vândute.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News