Studiu: Ce se întâmplă când gamerii află că personajul dintr-un joc este gay

Autor: Adrian Popa | 06.10.2022
Studiu: Ce se întâmplă când gamerii află că personajul dintr-un joc este gay
Soldier: 76 și Tracer, două personaje gay din Overwatch.

Un studiu publicat de Scientific American arată că homofobia este răspândită în rândurile gamerilor. Când un personaj este prezentat ca fiind gay sau este bazat pe o persoană reală care își anunță această orientare sexuală, jucătorii îl evită.

Studiul s-a concentrat pe cazul Soldier: 76 din jocul Overwatch. În 2019 a fost publicată povestirea „Bastet”, scrisă de Michael Chu. În lucrare, autorul a dezvăluit că Soldier: 76 este homosexual și că se află într-o relație cu un bărbat numit Vincent.

Dacă cei din comunitatea LGBT au salutat evenimentul, anunțul nu a crescut popularitatea personajului. Din contră, numărul gamerilor care l-au folosit pe Soldier: 76 a scăzut semnificativ.

Oamenii l-ar folosi pe Soldier: 76, dar se tem

Autorii studiului au realizat apoi un sondaj la care au participat jucători de Overwatch. Majoritatea (aproape 84%) s-au declarat a fi bărbați din Europa și America de Nord.

Cei mai mulți au spus că dezvăluirea legată de Soldier: 76 nu a afectat modul în care priveau personajul, dar un număr semnificativ de respondenți au indicat un alt motiv pentru care nu l-au mai folosit: hărțuirea. Aceștia au spus că au fost înjurați și insultați de persoane homofobe atunci când au jucat cu Soldier: 76.

Alți jucători au declarat că s-au simțit mai în siguranță atunci când au jucat cu un alt personaj gay din joc, Tracer. Potrivit lor, jucători de Overwatch dezgustați de bărbații gay văd lesbienele ca fiind atractive și interesante.

Un studiu publicat de The Anti-Defamation League în urmă cu câțiva ani arăta că majoritatea persoanelor care joacă jocuri online experimentează o formă sau alta de hărțuire. Două treimi dintre cei afectați au spus că atacurile au fost serioase, precum amenințări cu bătaia sau insulte repetate.

Sursa: Scientific American

Urmărește Go4Games.ro pe Google News