Jurassic Park: The Game

| 02.12.2011
Jurassic Park: The Game
Platforma: PC Mac Xbox PS3
Cerinţe minime de sistem: Intel Pentium 4 2.0GHz, 2GB RAM, 256MB Video

Jurassic Park, cel mai nou joc al celor de la Telltale Games, doreşte să readucă în prim plan sentimentele pe care filmul omonim le-a stârnit la începutul anilor ’90, bazându-se însă pe un gameplay care aminteşte mai mult de Heavy Rain, decât de jocurile de aventură clasică. Jocul este divizat în patru capitole, povestea desfâşurandu-se în paralel cu evenimentele din primul film Jurassic Park.

Jurassic Park: The Game

Majoritatea jocului este compusă din secvenţe de tip Quick Time Event, în care butoanele corecte trebuie apăsate la momentul oportun pentru a progresa. Din păcate, aceste segmente ale jocului nu funcţioneaza tocmai corect, nu de puţine ori Jurassic Park interpretând greşit butoanele apăsate corect de cel care joacă. Există şi scene de explorare, dialoguri şi chiar unele puzzle-uri, însă profunzimea acestora păleşte în faţa abundenţei de quick time events.

Din păcate, nici partea vizuală nu iese în evidenţă, modelele de oameni suferind de pe urma unei evidente lipse de poligoane. Totuşi, dinozaurii sunt realizaţi neaşteptat de bine, atât din punct de vedere grafic, cât şi auditiv.

Părţi pozitive
  • folosirea elementelor din film: poveste, personaje, sunete, muzică
Părţi negative
  • gameplay exclusiv format din Quick Time Events
  • nu există puzzle-uri serioase, inventar, combinaţii de obiecte
  • probleme de control, mai ales pe mouse şi tastatură
  • moarte inexplicabilă din cauza sistemului QTE
Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Articole despre Jurassic Park: The Game