5 aplicaţii şi jocuri care folosesc realitatea augmentată

Autor: Alex Manole | 26.04.2021
5 aplicaţii şi jocuri care folosesc realitatea augmentată

Realitatea augmentată este, în termeni simpli, tehnologia care suprapune, instantaneu, informaţii şi obiecte virtuale, pe scene din lumea reală. Un exemplu de realitate augmentată este afişarea traiectoriei unei bile, în timpul unui meci de snooker. Totuşi, această tehnologie are o aplicabilitate enormă, putând fi utilizată, de exemplu, în industria auto, domeniul militar, design interior, medicina şi, bineînţeles, industria de divertisment (jocuri). Cel mai popular joc care a folosit realitatea augmentată a fost Pokemon Go, care a făcut foarte mare vâlvă în 2016, când a fost lansat.

Pentru a folosi realitatea augmentată ai nevoie de un smartphone care să îţi ofere o putere mare de procesare. De exemplu, telefoanele pentru gaming sunt potrivite, deoarece au chipset puternic şi display ce îţi oferă o experienţă fluidă, cu detalii clare şi culori vii, după cum spune blogul Zoom by Vodafone în acest articol.

Iată câteva sugestii de aplicaţii şi jocuri care folosesc realitatea augmentată și pe care le poţi instala pe telefonul tău:

Houzz

Houzz este una dintre aplicațiile de top pe care o poţi folosi dacă vrei să îţi reamenajezi locuinţa sau vrei să achiziţionezi piese de mobilier şi eşti indecis cu privire la forma şi culoarea acestora. Folosind realitatea augmentată, funcţia „View in my room” îţi dă posibilitatea de a plasa produse în orice colţ al locuinţei tale. Deci, dacă vrei să testezi înainte de a cumpăra mobilă, aplicaţia Houzz este potrivită pentru tine.

SketchAR

Îţi doreşti să înveţi să desenezi, dar crezi că ai nevoie de ajutor? Ei bine, SketchAR este primul asistent virtual pentru desen. Folosind realitatea augmentată, învățarea automată și rețelele neuronale, această aplicație plasează imagini virtuale pe hârtie, perete, pânză sau oriunde vrei să desenezi şi îţi dă posibilitatea să urmăreşti liniile de pe telefonul tău mobil. În anul 2018, SketchAR a primit premiul pentru „Cel mai bun mod de a folosi realitatea augmentată” la gala Webby Awards.

Shadow Remain

Shadows Remain este un joc horror ce foloseşte realitatea augmentată pentru a proiecta diferite diorame, pe care trebuie să le inspectezi, în căutarea unor indicii care te vor ajuta să salvezi un copil din mâinile unei forţe întunecate.

Knightfall AR

Knightfall este un joc care te plasează în lumea Templierilor. Misiunea pe care o ai este să aperi oraşul Acra de o armată invadatoare. Folosește-ți inteligența și atenţia pentru opri cetele de atacatori, înainte ca aceştia să dărâme zidurile cetăţii. Jocul îţi proiectează harta pe o suprafaţă plană, iar tu poţi interacţiona cu aceasta folosind ecranul telefonului mobil.

Jurassic World Alive

Jocul este asemănător cu Pokemon Go, doar că, în loc de pokemoni, trebuie să capturezi dinozauri. Foloseşte realitatea augmentată pentru a explora lumea, în căutarea dinozaurilor, pe care îi poţi colecţiona, foloseşte ADN-ul lor pentru a crea dinozauri hibrizi şi formează echipe de luptă împotriva altor jucători.

Realitatea augmentată primeşte din ce în ce mai multă atenţie din partea dezvoltatorilor, ceea ce înseamnă că, pe viitor, domeniile în care vom putea folosi această tehnologie vor fi mai variate.

Sursa foto: Unsplash

Urmărește Go4Games.ro pe Google News