A fost descoperitul motivul pentru care noile console PS5 sunt mai ușoare cu 300 de grame

Autor: Adrian Popa | 30.08.2021
A fost descoperitul motivul pentru care noile console PS5 sunt mai ușoare cu 300 de grame

O nouă versiune de PS5 a ajuns pe piață, iar un creator de conținut de pe YouTube a descoperit de ce dispozitivul este cu 300 de grame mai ușor decât modelul inițial.

Austin Evans, gazda unui canal popular de pe YouTube, a desfăcut consola, varianta Digital Edition, pentru a vedea de ce aceasta este mai ușoară, iar descoperirea făcută nu este una îmbucurătoare. El a comandat o consolă din Japonia pentru a vedea dacă zvonurile privind greutatea mai redusă sunt reale.

Pe noul model sistemul de răcire este mai mic, iar temperaturile la care ajunge zona de evacuare a aerului din spate sunt cu până la 5 grade Celsius mai mari decât cele înregistrate pe prima versiune. Noul radiator este semnificativ mai mic decât cel anterior.

Radiatorul de pe PS5 Digital Edition v1 (stânga) vs cel de pe v2:

Partea bună este că dispozitivul este acum ceva mai silențios (42,1dB vs. 43,5 dB).

Sony a anunțat recent că nu mai vinde consolele PS5 de 500 de dolari în pierdere, iar motivul principal ar putea fi chiar reducerea dimensiunilor sistemului de răcire.

Cuprul, unul dintre metalele folosite în ansamblul respectiv, este scump. Materialul a atins un maxim istoric în mai 2021, iar banca americană Goldman Sachs a anunțat că „noul petrol” este cuprul.

Sursa: Tom’s Guide

Foto: captură de ecran

CITEȘTE ȘI:

Balenciaga a lansat haine „PS5” mai scumpe decât consola

Final Fantasy VII Remake Intergrade Review: suficient pentru PS5?

Urmărește Go4Games.ro pe Google News