Ce noutăți și îmbunătățiri va aduce colecția Tomb Raider I-III Remastered

Autor: Cosmin Aionita | 29.01.2024
Ce noutăți și îmbunătățiri va aduce colecția Tomb Raider I-III Remastered
Foto: Aspyr Media

Aspyr Media a revenit cu noi detalii despre colecția Tomb Raider I-III Remastered, ce va include versiuni modernizate ale jocurilor Tomb Raider, Tomb Raider II și Tomb Raider III: The Adventures of Lara Croft (inclusiv expansion-urile acestora).

Cei de la Aspyr Media nu sunt deloc străini de seria Tomb Raider. Dimpotrivă, compania lansa în 1998 jocul Tomb Raider II, în versiunea sa pentru computerele Macintosh, continuând, până în 2003 și cu alte titluri ale seriei: Tomb Raider, Tomb Raider III, Tomb Raider: The Last Revelation, Tomb Raider: Chronicles și Tomb Raider: Angel of Darkness.

Împreună cu Crystal Dynamics, actualii deținători ai proprietății intelectuale Tomb Raider, Aspyr Media a lucrat pentru a ajunge la echilibrul perfect dintre modernizare și prezervarea jocurilor originale, rezultatul fiind colecția Tomb Raider I-III Remastered.

Echipa de la Aspyr Media a decis în favoarea utilizării motorului grafic din titlurile originale pentru aceste remasterizări, soluție care a permis implementarea în noile versiuni a posibilității de a comuta, în timp real, între aspectul clasic și cel remasterizat al aventurilor Larei Croft.

De asemenea, s-a menținut intact codul sursă al jocurilor, în ceea ce privește porțiunile de gameplay, fiecare săritura, secret, inamic sau puzzle fiind păstrat așa cum a fost gândit de echipa originală de la Core Design în anii ’90.

Pe partea de control însă, producătorii au simțit că este nevoie de o actualizare, inspirându-se din era Tomb Raider Legend, Anniversary și Underworld în acest sens. Mai exact, noua schemă de control permite controlul camerei folosind stick-ul analogic drept, în timp ce mișcările Larei vor fi relative la poziția camerei și nu cea a personajului. Însă, la fel ca în cazul aspectului grafic, jucătorii vor avea posibilitatea de a opta pentru schema originală de control (Tank Controls), dacă doresc asta.

Pentru a va face o idee mai clară despre progresul pe care îl veți înregistra în bătăliile cu boșii din această colecție, Tomb Raider I-III Remastered va introduce bare de sănătate vizibile pentru acest gen de inamici.

Tomb Raider Remastered
Foto: Aspyr Media

De asemenea, în timp ce meniurile vechilor jocuri Tomb Raider erau compuse din modele 3D, pentru reprezentările acelor item-uri din gameplay-ul propriu-zis erau folosite sprite-ul bidimensionale. Pentru acest remaster, s-a corectat acest neajuns, toate item-urile fiind redate cu ajutorul modelelor 3D.

Tomb Raider Remastered
Foto: Aspyr Media

Producătorii au implementat peste 200 de trofee și achievement-uri în această colecție de jocuri remasterizate, printre care și unul ce va fi acordat pentru închiderea majordomului Winston în congelatorul din conacul Larei.

Tomb Raider I-III Remastered va include și un Photo Mode destul de complex: jucătorii vor putea alege între aspectul clasic sau cel remasterizat și vor avea la dispoziție numeroase opțiuni pentru a scoate în evidență personajul principal sau mediile înconjurătoare.

Tomb Raider Remastered
Foto: Aspyr Media

În privința îmbunătățirilor de ordin vizual, Aspyr Media a lucrat alături de Crystal Dynamics a adăuga noi efecte de iluminare și umbre (atât precalculate, cât și redate în timp real), dar și noi modele și efecte, pentru decoruri dar și pentru inamici. Bineînțeles, și eroinei Lara Croft i-a fost aplicat „un tratament de înfrumusețare” similar.

Tomb Raider Remastered
Foto: Aspyr Media

Colecția Tomb Raider I-III Remastered va fi lansată pe 14 februarie 2024, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch și PC (via Steam și GOG).

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News