Forspoken a fost, din nou, amânat. Motivele invocate de producători

Autor: Cosmin Aionita | 07.07.2022
Forspoken a fost, din nou, amânat. Motivele invocate de producători
Foto: Square Enix

După ce, în primăvara acestui an, Square Enix a decis să amâne Forspoken, publisher-ul revine cu o nouă reprogramare a lansării acestui joc. Astfel, în loc de octombrie, noua creație a studioului Luminous Productions își va face apariția abia pe 24 ianuarie 2023.

Anunțul oficial a fost făcut prin intermediul canelelor oficiale de social media ale jocului, motivul invocat pentru aceasta nouă amânare fiind mai puțin întâlnit: decizia a fost una de tip strategic, fiind luată în urma discuțiilor pe care Square Enix le-a purtat cu partenerii săi. Având în vedere că jocul a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment PlayStation și va fi disponibil exclusiv, în ceea ce privește consolele, pe PS5, probabil că Forspoken a fost “mutat” pentru a face loc lui God of War: Ragnarok, a cărui dată de lansare a fost recent dezvăluită.

Prin intermediul aceluiași anunț, Square Enix a confirmat că toate elementele jocului au fost implementate, Forspoken aflându-se acum în fazele finale de finisare. Mai multe informații despre joc vor fi făcute publice mai târziu în cursul verii acestui an.

Forspoken o va avea în prim plan pe Frey Holland, o tânără ce își descoperă abilitățile magice și învață să le utilizeze pentru a supraviețui în tărâmul Athia, pe cât de fascinant, pe atât de periculos. Rolul protagonistei este interpretat de Ella Balinska, actriță cunoscută mai ales pentru apariția din varianta 2019 a filmului Charlie’s Angels.

Pe parcursul jocului, Frey va explora o lume necunoscută, plină de pericole, pentru a descoperi misterul adăpostit de tărâmul Athia. Conform declarațiilor venite din partea producătorilor, Forspoken este un joc gândit din start pentru noua generație de console PlayStation 5, fiind conceput pentru a evidenția atât creativitatea echipei realizatoare, cât și tehnologiile moderne.

Lansarea lui Forspoken este programată pentru 24 ianuarie 2023, jocul fiind așteptat în versiuni pentru PlayStation 5 și PC.

Sursa: Forspoken Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News