Jocul românesc Gibbous: A Cthulhu Adventure va fi lansat pentru Nintendo Switch

Autor: Cosmin Aionita | 21.10.2020
Jocul românesc Gibbous: A Cthulhu Adventure va fi lansat pentru Nintendo Switch

Gibbous: A Cthulhu Adventure, jocul nostru de aventură favorit de anul trecut, va face în sfârșit trecerea și către console. Un prim pas în acest sens va fi făcut chiar luna aceasta, când Gibbous: A Cthulhu Adventure va fi lansat pentru Nintendo Switch.

Astfel, Gibbous: A Cthulhu Adventure va fi disponibil și pentru Nintendo Switch începând cu 28 octombrie 2020. Jocul va putea fi achiziționat în regim digital, prin intermediul Nintendo eShop, la un preț echivalent cu 19,99€ / 19,99$.

Comedie horror din Transilvania

Gibbous: A Cthulhu Adventure a fost conceput de studioul românesc Stuck in Attic în stilul clasicelor titluri de aventură point and click din anii ’90. Pe lângă influențele umoristice caracteristice aventurilor LucasArts, jocul a fost influențat și de scrierile renumitului H.P. Lovecraft, de filmele lui Hitchcock, de desenele animate clasice de la Warner Bros., dar și de artwork-urile realizate de Hayao Miyazaki.

Povestea are în prim plan cartea malefică Necronomicon, ajunsă, din întâmplare, în mâinile bibliotecarului Buzz Kerwan. Între timp, și detectivul particular Don R. Ketype este pe urmele volumului blestemat. Cireaşa de pe tort este reprezentată însă de Kitteh, pisica lui Buzz, care, prin influența necurată a Necronomiconului, capătă “darul” vorbirii. Fiecare dintre cei trei eroi este jucabil, aventura acestora implicând conspirații, cultiști săriți de pe fix și forțe ale întunericului.

Mai mult, o parte din acțiunea jocului are loc în Transilvania, facându-și apariția și personaje de naționalitate română. Gibbous include peste 60 de medii de joc desenate de mână și peste 60 de personaje sărite de pe fix, ale căror replici sunt complet vorbite de actori consacrați, unul dintre aceștia fiind chiar Doug Cockle (vocea lui Geralt din seria The Witcher).

Gibbous: A Cthulhu Adventure este disponibil în versiune pentru PC prin intermediul Steam și GOG. Ediția pentru Nintendo Switch va fi lansată pe 28 octombrie 2020.

Sursa: Nintendo

Urmărește Go4Games.ro pe Google News