Jocul românesc Gibbous: A Cthulhu Adventure va fi lansat şi prin GOG.com

Autor: Cosmin Aionita | 27.06.2019
Jocul românesc Gibbous: A Cthulhu Adventure va fi lansat şi prin GOG.com

Gibbous: A Cthulhu Adventure, jocul de aventură produs de micuţul studio Stuck In Attic din Târgu Mureş, va fi disponibil, pe lângă Steam, şi prin intermediul popularei platformei GOG.com (Good Old Games) de la CD Projekt. Jocul beneficiază deja de o pagină oficială pe GOG, prin intermediul căreia cei interesaţi îl pot adăuga în Wishlist.

Gibbous: A Cthulhu Adventure a fost conceput în stilul clasicelor titluri de aventură point and click din anii ’90, pe lângă influenţele umoristice caracteristice aventurilor LucasArts, jocul celor de la Stuck In Attic fiind influenţat şi de scrierile renumitului H.P. Lovecraft, de filmele lui Hitchcock, de desenele animate clasice de la Warner Bros., dar şi de artwork-urile realizate de Hayao Miyazaki.

Povestea va avea în prim plan cartea malefică Necronomicon, ajunsă, din întâmplare, în mâinile bibliotecarului Buzz Kerwan. Între timp, detectivul particular Don R. Ketype este pe urmele volumului blestemat. Cireaşa de pe tort este reprezentată însă de Kitteh, pisica lui Buzz, care, prin influenţa necurată a Necronomiconului, capătă “darul” vorbirii. Fiecare dintre cei trei eroi va fi jucabil, aventura acestora urmând să implice conspiraţii, cultişti săriţi de pe fix şi forţe întunecate. O parte din acţiunea jocului va avea loc în Transilvania, urmând să-şi facă apariţia şi personaje de naţionalitate română.

Cei de la Stuck in Attic promit peste 60 de medii de joc desenate de mână şi peste 60 de personaje sărite de pe fix, ale căror replici vor fi complet vorbite (au fost înregistrate peste 12000 de linii de dialog!) de actori consacraţi, dintre care nu va lipsi Doug Cockle (vocea lui Geralt din seria The Witcher).

Gibbous: A Cthulhu Adventure urmează să fie lansat în vara acestui an, prin intermediul Steam şi GOG, în versiuni pentru PC (Windows şi Linux) şi Mac.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News