Paradise Lost, surpriza plăcută a lunii martie?

Autor: Cosmin Aionita | 11.03.2021
Paradise Lost, surpriza plăcută a lunii martie?

Având în vedere vremurile tulburi pe care le trăim, cu pandemia de COVID-19 încă prezentă în mai toate colțurile lumii, industria divertismentului digital este afectată, la rândul ei. Astfel, achiziția unei componente mai performante pentru PC-ul personal sau a unei console noi a devenit o sarcină aproape imposibilă, iar multe dintre lansările unor jocuri foarte așteptate au fost amânate. În aceste condiții, ne vedem nevoiți să ne îndreptăm atenția spre titlurile ceva mai obscure, pe care știm însă sigur că le vom putea juca foarte curând, folosind hardware-ul pe care deja îl avem. Un astfel de joc este Paradise Lost.

Un buncăr nazist dintr-o realitate paralelă

Provenit de la studioul PolyAmorous și publisher-ul All in! Games, Paradise Lost este descris drept un joc de aventură și explorare, privit din perspectivă first person. Acțiunea va avea loc în iarna anului 1980, într-un univers paralel, în care cel de-al Doilea Război Mondial nu s-a finalizat la mijlocul anilor 1940. În schimb, regimul autoritar impus de Germania nazistă a rezistat timpului, dezvoltând armele nucleare. Când Aliații au ripostat în sfârșit, nemții s-au retras în interiorul unor buncăre antiatomice, proiectate pentru a susține viata chiar și în ciuda celor mai grele condiții.

În 1980, Szymon, un băiețel de numai 12 ani, găsește un astfel de buncăr nazist și pornește să-l exploreze, în căutarea unor răspunsuri legate de trecutul său. În Paradise Lost, veți putea explora tot acest univers subteran, unde tehnologia retrofuturistică dezvoltată de naziști se împletește cu mitologia slavă promovată de luptătorii de rezistență polonezi.

Paradise Lost are un aspect grafic modern și va apărea foarte curând: jocul va fi lansat pe 24 martie 2021, atât pe PC (prin Steam și GOG), cât și pentru consolele Xbox One și PlayStation 4. Precomenzile sunt deja disponibile, prin intermediul GOG, la un preț de numai 8,28€.

Sursa: Steam, GOG, All in! Games YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News