Revolution Software revitalizează Broken Sword cu un nou joc și remasterizarea primului titlu din serie

Autor: Cosmin Aionita | 25.08.2023
Revolution Software revitalizează Broken Sword cu un nou joc și remasterizarea primului titlu din serie
Foto: Revolution Software

Revolution Software a anunțat, cu ocazia prezentării susținute de Xbox la Gamescom 2023, „renașterea” seriei de jocuri de aventură Broken Sword. Astfel, studioul britanic condus de Charles Cecil va realiza un nou capitol al aventurilor eroilor George Stobbart și Nicole Collard, alături de o remasterizare 4K a primului joc din seria Broken Sword.

Broken Sword – Parzival’s Stone

Broken Sword – Parzival’s Stone va fi cel de-al șaselea joc oficial al seriei, aflându-se în dezvoltare pentru console, PC și dispozitive mobile. Vizual, Parzival’s Stone se bazează pe un concept pe care producătorii îl numesc “super 2D”, ce implică aplicarea de fundaluri desenate de mână pe obiecte geometrice tridimensionale.

Bineînțeles, eroii George si Nico se vor întoarce la datorie, descoperind o noua conspirație bazată pe povești medievale, vânători de comori naziști, precum și fizică cuantică. Cei de la Revolution Software au ales să elimine cifra „6” din titlul jocului, dorind astfel să atragă și jucătorii care nu au parcurs până acum primele cinci jocuri din serie.

Broken Sword
Foto: Revolution Software

Shadow of the Templars: Reforged

De altfel, înainte de Parzival’s Stone, în prima parte a anului 2024, fanii Broken Sword vor avea parte de o remasterizare a primului titlu din serie. Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged reia povestea originală din 1996, cu un aspect grafic adaptat însă pentru afișajele 4K moderne: fundalurile și personajele au fost redesenate, animațiile refăcute, iar porțiunea audio remasterizată.

După cum aminteam și mai devreme, Broken Sword – Shadow of the Templars: Reforged va fi lansat în prima parte a anului viitor, pe PC, console și dispozitive mobile, apariția acestuia urmând să preceadă noul joc Broken Sword – Parzival’s Stone.

Broken Sword
Foto: Revolution Software

Sursa: IGN

Urmărește Go4Games.ro pe Google News