Syberia: The World Before a fost amânat. Când urmează să fie lansat jocul

Autor: Cosmin Aionita | 06.12.2021
Syberia: The World Before a fost amânat. Când urmează să fie lansat jocul
Foto: Microids

Cu doar câteva zile rămase până la data confirmată pentru apariția jocului, Microids a luat decizia de a amâna Syberia: The World Before. Conform comunicatului oficial, publicat chiar pe contul de Twitter al seriei Syberia, producătorii doresc să își aloce o perioadă suplimentară pentru a “finaliza dezvoltarea jocului în cele mai bune condiții”. Astfel, lansarea nu va mai avea loc pe 10 decembrie, așa cum era planificat inițial, Syberia: The World Before fiind amânat până în primul trimestru al anului 2022. O nouă dată de lansare va fi anunțată în viitorul apropiat.

Există și zvonuri care afirmă că decizia publisher-ului Microids a fost luată pentru a sincroniza lansarea pentru PC a jocului Syberia: The World Before cu apariția versiunilor pentru console. Înainte de a fi amânat, Syberia: The World Before trebuia să-și facă apariția anul acesta pentru PC și abia în cursul anului viitor pe console.

Syberia: The World Before este produs de Microids în colaborare cu studioul Koalabs și va marca revenirea seriei într-un teritoriu familiar: controlul va fi din nou realizat prin metoda clasică point and click, într-o manieră asemănătoare cu cea din primele două titluri ale seriei.

Mintea creativă din spatele seriei își va face simțită prezența și acum: Benoît Sokal este responsabil, și de această dată, pentru direcția artistică din The World Before, precum și pentru întreaga poveste a jocului. Din păcate, aceasta a fost ultimul proiect al artistului înainte să moară.

Vom avea parte de o aventură ce se va desfășura în două perioade istorice, alături de două protagoniste. Pe de-o parte, The World Before va continua aventurile lui Kate Walker, eroina fiind prizonieră în minele de sare din Taiga, în 2004.

Cel de-al doilea plan ne va face cunoștință cu Dana Roze, o tânără de 17 ani ce trăiește în Vaghen, în anul 1937. Viitoarea carieră de pianistă a Danei este însă amenințată de creșterea în popularitate a regimului fascist, ce amenință întreaga Europa cu pornirea celui de-al Doilea Război Mondial.

Syberia: The World Before va fi lansat in primul trimestru al anului 2022 pe PC, versiunile pentru console fiind asteptate, de asemenea, in cursul anului viitor.

Sursa: Syberia Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News