America a ales înlocuitorul celebrului elicopter Black Hawk, prezent în nenumărate jocuri video

Autor: Adrian Popa | 06.12.2022
America a ales înlocuitorul celebrului elicopter Black Hawk, prezent în nenumărate jocuri video
Foto: Wikimedia

Sikorsky UH-60 Black Hawk, urmașul nu mai puțin faimosului Bell UH-1 Iroquois „Huey”, este un elicopter care a apărut în nenumărate jocuri video. Exemple sunt: Call of Duty 4: Modern Warfare, Arma 2, Choplifter HD, Homefront și, bineînțeles, Delta Force: Black Hawk Down.

Numele aeronavei apare și în titlul unui film de Oscar, „Black Hawk Down”, apărut în 2001.

Aeronava, produsă de Sikorsky Aircraft, o subsidiară a Lockheed Martin, a zburat prima dată în anul 1974 și a intrat în serviciul activ în 1979. Sunt disponibile mai multe versiuni de Black Hawk. Aeronave de acest fel modificate au fost folosite, de exemplu, pentru transportul luptătorilor de elită SEAL în misiunea în care a fost ucis Osama bin Laden.

Elicopterul apare într-o imagine de prezentare a jocului Delta Force: Black Hawk Down. (Foto: Steam)

Mai mult, opt astfel de elicoptere (numite VH-60N) încă îl servesc pe președintele Statelor Unite în rolul de Marine One.

Citește și: Hotel din Amsterdam, nemulțumit că apare în Call of Duty: Modern Warfare II

Acum, armata SUA a ales urmașul pentru unul dintre principalii săi cai de povară. Black Hawk va fi înlocuit, după aproape 50 de ani, de Bell V-280 Valor, care este o combinaţie între o aeronavă cu aripă fixă și un elicopter.

Valor atinge o viteză maximă de 520 km/h și are o autonomie de 1.500 de kilometri. Ambele valori sunt duble față de cele ale Black Hawk.

Mai mult, aeronava Bell poate transporta cu 23% mai multe trupe și cu 25% mai multă încărcătură decât modelul pe care îl înlocuiește.

În cursa pentru înlocuirea UH-60 s-a aflat și Sikorsky-Boeing SB-1 Defiant, un elicopter cu două rotoare principale.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News