Angajații dezvoltatorului Elden Ring se plâng că sunt prost plătiți

Autor: Adrian Popa | 17.03.2022
Angajații dezvoltatorului Elden Ring se plâng că sunt prost plătiți

Elden Ring este un mare succes comercial, iar criticii și jucătorii s-au întrecut în aprecierile și laudele aduse jocului. Am fi tentați să credem că titlul, dezvoltat de FromSoftware, a fost creat de angajați fericiți și relaxați, dar aparențele înșală de multe ori.

Cei care lucrează pentru studioul japonez se plâng pe site-ul Career Connection că sunt prost plătiți și că lucrează în condiții dificile. FromSoftware are, ca angajator, un scor mediocru, de 2,6 din 5 stele, pe platformă. Angajații au acordat, printre altele, următoarele punctaje: 2,2 pentru satisfacția jobului, 1,9 pentru salarii și 2,6 pentru managementul stresului.

Potrivit unor surse, venitul mediu anual în companie este de aproximativ 30.000 de dolari. Destul de mic dacă ținem cont de faptul că aceasta este o organizație cu cartierul general în Tokyo. În capitala japoneză costul vieții este foarte ridicat.

Citește și: Un gamer i-a plătit unei actrițe de filme pentru adulți 20.000 $ pentru a juca împreună Elden Ring

Compania FromSoftware, fondată în 1986 de Naotoshi Zin, avea aproximativ 330 de angajați în 2021.

Angajații nu sunt încurajați să aibă copii

Un angajat susține că a lucrat, în medie, 40 de ore în plus în fiecare lună.

Pentru femei, condițiile de muncă par să fie și mai dificile. „Nu există tratamente speciale pentru gravide și îngrijirea copilului”, a scris o angajată. Ea a adăugat că managerii se așteaptă ca majoritatea femeilor care sunt pe punctul de a naște să părăsească firma.

De altfel, se pare că FromSoftware are puține angajate femei, iar în trecut au fost probleme cu hărțuirea sexuală a acestora.

Dezvoltatorul Elden Ring ar putea folosi succesul jocului pentru a oferi condiții mai bune pentru angajați. În primele 18 zile de după lansare, compania a vândut 12 milioane de copii. Titlul este disponibil pe platformele: Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X/S.

Sursa: NME

Urmărește Go4Games.ro pe Google News