„Arcane” este primul serial bazat pe un joc video care primește un premiu Emmy

Autor: Adrian Popa | 07.09.2022
„Arcane” este primul serial bazat pe un joc video care primește un premiu Emmy
Foto: Profimedia Images

„Arcane” este primul serial bazat pe un joc video care primește un premiu Emmy. Distincția a fost obținută la categoria Outstanding Animated Program.

Serialul, bazat pe jocul video League of Legends (LoL), a concurat cu „The Simpsons”, „Rick and Morty”, „What If…?” (disponibil pe Disney+) și „Bob’s Burgers”. Totodată, „Arcane” este primul serial disponibil doar pe o platformă de streaming care câștigă un Emmy.

„Este ceva foarte important pentru noi deoarece venim din zona jocurilor video”, a declarat unul dintre creatorii show-ului, Christian Linke.

„Arcane: Act 1” a debutat pe platforma de streaming Netflix în noiembrie 2021 și a fost realizat în parteneriat cu dezvoltatorul LoL, Riot Games. În serial sunt urmărite viețile mai multor personaje din celebrul univers, inclusiv surorile Jinx și Vi.

Serialul a fost primit cu entuziasm de fanii League of Legends și a primi recenzii pozitive de la critici.

Influența jocurilor video în societate este tot mai mare. Recent, guvernul Poloniei a făcut un titlu indie anti-război, This War of Mine, disponibil gratuit pentru elevi și profesori. Jocul, dezvoltat de studioul 11 Bit Studios, a devenit „lectură oficială” în școlile din statul european.

Mai mult, anul trecut Hades a devenit primul joc video din istorie care a câștigat Hugo Award, un trofeu oferit anual celor mai bune opere literare de science-fiction sau fantasy.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News