Lectură oficială: Joc video anti-război, disponibil gratuit pentru elevii și profesorii dintr-un stat UE

Autor: Adrian Popa | 29.06.2022
Lectură oficială: Joc video anti-război, disponibil gratuit pentru elevii și profesorii dintr-un stat UE
Foto. 11 Bit Studios

Guvernul Poloniei a făcut un joc video indie anti-război, This War of Mine, disponibil gratuit pentru elevi și profesori.

Titlul, dezvoltat de studioul polonez 11 Bit Studios, a devenit „lectură oficială” în școlile din statul european. Acesta este primul joc video din istorie care intră în curriculum-ul pentru educație dintr-un stat.

Jocul poate fi descărcat gratuit direct de pe site-ul Guvernului de la Varșovia. Potrivit GamesRadar, titlul poate fi accesat și din alte țări, dar este disponibil doar în limba poloneză. Versiunea globală costă în acest moment, pe platforma Steam, 3,79 euro (prețul este redus cu 80%).

Pe site-ul executivului polonez sunt disponibile și alte materiale legate de joc, create în parteneriat cu dezvoltatorul. Este vorba despre un eseu despre titlu și cum poate fi folosit în educație, precum și planuri pentru lecții.

This War of Mine a fost lansat în 2014. Jucătorii intră în pielea unor civili care încearcă să supraviețuiască într-un oraș asediat, Sarajevo în perioada 1992 – 1996. Acesta a fost cel mai îndelungat asediu al unei capitale din perioada modernă.

Povestea, relevantă astăzi

Povestea din joc este o realitate dură experimentată în aceste zile de civilii din localitățile ucrainene aflate sub ocupația sau asediul rușilor. De altfel, 11 Bit Studios a strâns peste 700.000 de dolari pentru Ucraina prin intermediul titlului. Dezvoltatorul a donat toate veniturile înregistrate timp de o săptămână de pe urma jocului și a tuturor DLC-urilor acestuia victimelor conflictului militar declanșat de Rusia.

Jocul This War of Mine a fost un succes comercial, cu peste 4,5 milioane de copii vândute. Titlul a fost lăudat de critici și gameri pentru mesajul transmis.

Acesta nu este singurul joc care sparge bariere. Anul trecut Hades a devenit primul joc video din istorie care a câștigat Hugo Award, un trofeu oferit anual celor mai bune opere literare de science-fiction sau fantasy.

Alte tiluri dezvoltate de 11 Bit Studios sunt Frostpunk 2, The Invincible sau Children of Morta.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News