Asaltul asupra Capitoliului, urmărit de sute de mii de persoane pe Twitch

Autor: Adrian Popa | 08.01.2021
Asaltul asupra Capitoliului, urmărit de sute de mii de persoane pe Twitch
Foto: Profimedia Images

Sute de mii de oameni au urmărit, în timp real, pe Twitch, asaltul asupra Capitoliului, la care au participat susținători ai lui Donald Trump.

Momentul a fost transmis de canalul politic HasanAbi. La un moment dat, evenimentul era cel mai popular pe platformă, cu 224.000 de persoane care îl urmăreau în același timp.

Pe locul doi ca audiență se situa, în acele momente, canalul Games Done Quick, cu 80.000 de persoane care se uitau simultan. Imagini de la incidentele din Washington a transmis și canalul WOKE de pe Twitch. Acesta a avut o audiență maximă de 65.000 de utilizatori.

Twitch devine o platformă populară pentru multe tipuri de conținut

Deși este de obicei folosit pentru streamingul de conținut video legat de jocuri, serviciul Twitch a fost o destinație populară și în trecut pentru cei care au vrut să fie la curent cu evenimente sociale sau politice majore, precum Black Lives Matter. Contează și faptul că mulți dintre cei care folosesc platforma nu au abonamente la televiziunea prin cablu.

Hasan Piker (foto), cel care deține canalul HasanAbi, este un comentator politic american cunoscut, fost jurnalist la The Young Turks și fost editorialist la Huffington Post. În timpul dezbaterilor electorale dintre Biden și Trump, canalul lui a fost urmărit de 125.000 de oameni simultan.

Recent, Piker a participat la evenimentul Among Us organizat de Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), membră a Camerei Reprezentanților din SUA, pe Twitch. Transmisiunea respectivă a fost urmărită de peste 400.000 de utilizatori.

Printre cei care au participat la asalt, instigați de președintele Donald Trump, s-a numărat inclusiv CEO-ul unei companii de tehnologie.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News