Atari, Activision: De ce primele companii producătoare de jocuri video aveau majoritatea nume care începeau cu litera A

Autor: Adrian Popa | 19.01.2021
Atari, Activision: De ce primele companii producătoare de jocuri video aveau majoritatea nume care începeau cu litera A
Foto: PxHere

Multe dintre companiile din industria jocurilor video apărute în anii ’80 aveau nume care începeau cu litera A, la fel ca Atari. Exemple sunt Activision, Accolade sau Acclaim.

De ce? Garry Kitchen, un designer care s-a alăturat Activision în 1982, are o teorie. El a scris, pe platforma Medium, că toate aceste companii încercau să ajungă să fie listate pe prima pagină a ghidului salonului de electronice CES. Motivul era că acolo se afla Atari, cel mai mare nume din industria jocurilor video la vremea respectivă, iar celelalte firme doreau să apară în apropierea acestuia.

Antreprenorii credeau că oricine merge la CES și este interesat de jocurile video dorește să afle unde este zona în care găsește standul Atari.

Cu ajutorul voluminosului ghid, numit CES Directory, vizitatorii expoziției, care era uriașă încă de pe atunci, puteau găsi locul în care se afla un anumit expozant. Companiile participante erau listate în ordine alfabetică.

Kitchen spune că nu are dovezi care să suțină această teorie, dar că aceasta este o legendă populară în industrie.

Compania Atari, fondată în 1972 de Nolan Bushnell și Ted Dabney, a fost un pionier în industriile jocurilor de tip arcade, consolelor video și computerelor personale.

Sursa: BoingBoing

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

CITEȘTE ȘI:

Motivul pentru care IKEA a expus console false PS5 și Xbox Series X în magazinele sale

Consolele video pe care Netflix nu va mai funcționa începând din vară

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News