Bărbat, lovit de fulger în casă, în timp ce se juca Stray pe PlayStation

Autor: Adrian Popa | 15.09.2022
Bărbat, lovit de fulger în casă, în timp ce se juca Stray pe PlayStation

Un bărbat de 33 de ani din Marea Britanie a fost lovit de fulger în timp ce se afla în casă și se juca Stray pe o consolă PlayStation.

Aidan Rowan se afla pe canapea, într-o sesiune de gaming, când a auzit un tunet puternic, iar la scurt timp după aceea a fost lovit de fulger. Cel mai probabil, el folosea un controller cu fir. „Am simțit o senzație foarte grea în tot corpul și apoi o căldură în brațul drept, unde sunt acum arsuri”, a declarat pacientul. Bărbatul a fost dus de urgență la spital.

Gamerul a scăpat în mare parte nevătămat, cu dureri și câteva cicatrice pe brațul drept. După câteva ore în care a fost ținut sub supraveghere atentă, Rowan a fost trimis acasă cu tratament pentru dureri.

Citește și: Stray – cerințe de sistem: de ce computer este nevoie pentru a controla o pisică fără adăpost

Incidentul l-a marcat pe Rowan, care după câteva zile a realizat cât de aproape a fost de moarte. „Cred că a fost ultima dată când joc un joc drăguț în timpul unei furtuni”, a declarat el.

Jocul Stray este disponibil pentru platformele PS5, PS4 și PC.

Cum te protejezi de fulgere în timpul furtunilor, chiar dacă ești în interior

Astfel de incidente nu sunt rare. Potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA, o treime din rănile cauzate de fulgere se produc în interiorul clădirilor.

CDC le recomandă oamenilor ca în timpul furtunilor să nu atingă electronice, electrocasnice și alte aparate conectate la prize. Totodată, trebuie evitat contactul cu apa: nu spălați vase și nu faceți baie sau duș.

Folosirea dispozitivelor fără fir, precum telefoanele mobile sau controller-e wireless este, în general, sigură, potrivit aceleiași surse.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News