Ce idei bizare le mai vin dezvoltatorilor de jocuri: Titlul în care ucizi oameni și îi gătești

Autor: Adrian Popa | 26.05.2022
Ce idei bizare le mai vin dezvoltatorilor de jocuri: Titlul în care ucizi oameni și îi gătești

„Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”. Cu cât povestea este mai inedită, cu atât recompensa este mai mare. Asta par să fi gândit și dezvoltatorii jocului Ravenous Devils, lansat fără prea mare fanfară în luna aprilie a acestui an.

În acest titlu, dezvoltat de micul studio Bad Vices Games, acțiunea se petrece în Epoca Victoriană. Aceea a fost o perioadă cu contraste puternice în societate. Existau mulți oameni foarte bogați, deoarece numărul acestora a crescut accelerat după ce societatea s-a industrializat rapid. Totuși, în această perioadă de mari avansuri tehnologice mulți oameni trăiau în sărăcie și erau exploatați. Nu e de mirare astfel că Epoca Victoriană a fost cea în care au acționat „prădători” precum criminalii în serie Jack Spintecătorul sau Mary Ann Cotton.

Hildred gătește un meniu bazat pe carne de om, în Ravenous Devils. (Foto. Steam)

Acestea fiind spuse, perioada istorică a fost considerată potrivită pentru un joc video în care personajele principale – croitorul Percival și patroana de cârciumă Hildred – ucid oameni, îi gătesc și apoi vând mâncarea. Cei doi fac acest lucru pentru a-și atinge obiectivul: să devină extrem de bogați. Când auzim povestea, unora ne vin imediat în minte filme precum „Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street” sau cele din franciza „Hannibal Lecter”.

Citește și: Un dezvoltator de jocuri a găsit rețeta succesului: titlurile despre hamsteri

Surprinzător oarecum, Ravenous Devils a fost bine primit pe Steam, unde are foarte multe recenzii pozitive. Jocul costă 4 euro și are cerințe minime decente, pe PC: sistem de operare Windows 7 pe 64 de biți, procesor Intel i3 la 3,4 GHz, 4 GB memorie RAM, grafică Nvidia GeForce 750, DirectX 11 și spațiu disponibil de 2 GB.

Jocul este disponibil și pe platformele: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One și PlayStation 5.

Titlul este un succes comercial. Bad Vices Games a vândut peste 100.000 de copii.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News